Mustafa Birol Başçı okunan Mevlldi Şerif ve dualarla yad edildi

AHA İSTANBUL - Kısa bir süre önce ebediyete uğurlanan Mustafa Birol Başçı için mevlidi şerif okutuldu.

Aslen Konya'lı olan Mustafa Birol Başçı kısa bir süre önce sevdiklerini geride bırakarak hakka uğurlanırken, vefatının 7. Gününde rahmetlinin yeğenleri, Şar ailesinin okuttuğu Mevlidi şerifle bir kez daha dualarla yad edildi. 

Haznedar'da bulunan Şar ailesinin yaptırdığı babalarının adını taşıyan Metin Şar camisinde akşam namazı sonrası  Mevlidi Şerif programı düzenlendi. Metin Şar camisi imamı Salih Eyce, Somalili Kur'an okuma dünya ikincisi Abdulvedud Naraga, cami müezzini Ali Demir Kur'an-ı Kerim okurken , Duahan Murat Aydın'ın okuduğu kasidelerle mevlid-i Şerife özel bir anlam kattı. Günün anlamına Özel Güngören müftüsü Yunus Bıçakcı'da konuşma yaptı.   Mevlidi    Şerifle okunan Kuran-ı Kerim ve semaya açılan ellerde edilen dualar rahmetli Mustafa Birol Başçı' nın ruhuna hediye edildi. 

 Mevlidi Şerif davetine rahmetlinin sağlığındaki yakın dostları,  Başçı  ile Şar ailesinin yakınları davete icabet ederek yerlerini aldılar. Mevlid-i şerif'e katılanları , davet sahibi rahmetlinin enistesi Metin Şar ile yeğenleri Sami, Salim ve Şevki Şar kardeşler karşıladılar. Davete icabet edenler arasında Milletvekilleri Halis Dalkılıç, Abdullah Güler , Güngören kaymakamı Zeyit Şener  , Fatih belediye başkanı Ergün Turan, başkan yardımcıları Mehmet Özçelik, Sami Er, Güngören ilçe milli Eğitim müdürü Yusuf Kahraman, eski emniyet müdürü Ümit Otman, Konya Taşkentliler Vakıf Başkanı Mustafa Davutoğlu, Güngören Konyalılar dernek Başkanı Hasan Bozkır,  Bozkırlılar vakıf başkanı Kamil Bilgin,  iş adamı Naci Ay, Mustafa Karagöz, Yıldıray Demirkaya ve ismini sayamadığım çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasiler ve iş adamları davette yerlerini aldılar. Mevlid-i Şerif sonrası davetlilere ikramda bulunulurken bereket duası ile program son buldu.