MURAT TURNA PROJELERİNİ ESNAFA ANLATTI

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odasının 11. Mart da Çorlu Şoförler Odası Düğün salonunda saat 12 de yapacağı kongre öncesinde seçim çalışmamalarına hız veren Başkan adayı Murat Turna ekibi ile birlikte Çorlu'da Esnafları gezerek projelerini anlattı. 'Şimdi Yenilik Zamanı, Hizmete Hazırız' sloganı ile yola çıkan Turna ve ekibi, bir çok Esnafı iş yerinde ziyaret ederek projelerini anlatıp destek istedi.

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Murat Turna göreve gelmeleri durumunda yapacakları projeler hakkında basın mensuplarına da bilgiler verdi. Başkan adayı Turna projelerini maddeler halinde sıraladığı açıklamasında şu bilgilere yer verdi. 

BÜTÜNLEŞTİRİCİ YÖNETİM : Kutuplaştırıcı değil bütünleştirici bir yönetim anlayışı ile üyelerimize birebir ulaşacak ve esnafımızın sorunlarına çözüm odaklı yaklaşıp sıkıntılarını gidereceğiz.

ESNAF KART : Üyelerimize esnaf kart adı altında bir kart bastırıp, malzeme ve hizmet alımları ve günlük yaşantısındaki tüm alışverişlerinde indirim alabileceği bir sistem geliştireceğiz.

BÜROKRASİ VE İŞ TAKİP BİRİMİ : Karışık ve karmaşık bürokrasi içinde boğulan esnafımızın, belediye ruhsat işlemlerinin takibi, çalışma izinleri ve TSE ISO gibi resmi evraklarının hazırlanması ve takibi amaçlı uzman personel istihdan edip esnafımızın işlerini takip ettireceğiz.

PERSONEL BULMA VE YETİŞTİRME : Bölgemizdeki çıraklık eğitim okulu, sanat lisesi ve halk eğitim merkezi ile ortak projeler geliştirerek gençlerimize gerekli eğitim ve imkanlar sağlanacak, iş kollarının tarih olmasının önüne geçilecek bu vesile ile esnaflarımızın da personel bulma sorunu ortadan kalkacaktır.

BİLİNÇLİ ESNAF : Personel çalıştıran esnafımızın Devlete ve personele karşı yükümlülükleri ve vergisel alanlarda esnafımız periyodik aralıklarla bilgilendirilecek ve yüklü tazminat ödemeleri ile cezai yaptırımlarla karşılaşmasını engelleyici çalışmalar yapacağız.

HUKUK DANIŞMANLIK BİRİMİ : Esnafımızın kanunlar karşısında sorun yaşamasını önlemek ve fayda sağlamak adına oda bünyesinde anlaşmalı bir hukuk birimi kuracağız ve ücretsiz hizmet verecek olan bu uzman birim ile üyelerimizin her türlü sorununun yanında olacağız.

HAKSIZ REKABET ÖNLEME VE DENETİM : Zorlu ekonomik şartlarda kaliteli hizmet ve temiz ahlak ilkeleri ile çalışan esnafımızın haksız rekabet sebebi ile ezilmesini engellemek adına denetimlerde bulunarak esnafımızın eksiklikleri tamamlamasına yardımcı olacağız.

KESİNTİSİZ İLETİŞİM : Gelişen teknolojiden faydalanıp esnafımızın sorunlarından ve sıkıntılarından anında haberdar olmak adına internet ortamında ve diğer iletişim yönetimleri ile ulaşılabilir bir yönetim anlayışı ile yönetecek ve esnafımıza düzenli ziyaretler de bulunarak esnafımızla iç içe olup sorunlarını çözeceğiz” dedi.            

Haber: Abdurrahim Yıldırım