Muhtarlara 'yardım' Brifingi

AHA İSTANBUL-Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede görevli muhtarlarla bir araya gelerek, ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların işleyişi hakkında bilgi verdi.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Esenler'de görev yapan muhtarlarla bir araya geldi. Turgutreis Mahallesi'ndeki Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)'nde gerçekleştirilen kahvaltı programına, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fatih Kaleli, ESAYDAM Koordinatörü Meryem İnat ve muhtarlar katıldı. Hep birlikte yapılan kahvaltıyla başlayan program, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.
ESAYDAM'I TANIDILAR
Programda bir konuşma yapan ESAYDAM Koordinatörü Meryem İnat, ESAYDAM'ın yaptığı çalışmalarla ilgili muhtarlara bilgi verdi. ESAYDAM'ın vatandaşlara ücretsiz rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri verdiğini belirten İnat, çeşitli sosyal, kültürel ve bilgilendirici seminerlerin devam edeceğini söyledi. İnat, ESAYDAM'da kadınlara ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalardan da söz etti.
RAMAZAN'A HAZIRIZ
İnat'ın ardından konuşan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, belediye olarak ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımları ve çalışmaları aktardı. Muhtarları slayt gösterisiyle bilgilendiren Hamza, yardım için gerekli evraklar ve işleyiş hakkında bilgi verdi. Hamza konuşmasında, yaklaşan Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıkları tamamladıklarını da ifade etti. 
Programa katılan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fatih Kaleli de muhtarların öneri ve şikayetlerini dinledi ve gerekli  değerlendirmelerde bulundu. Programın sonunda muhtarlar, ESAYDAM'ı  gezdiler.