Mevlüt Uysal, "Taksici ve Minibüsçü Esnafımız Kamu Hizmeti Veriyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Güngören Şöförler Odası'nda taksici ve minibüsçü esnafıyla bir araya gelerek istek ve şikayetlerini dinledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Güngören Şöförler Odasını ziyaret ederek esnafın şikayetlerini ve isteklerini dinledi. Başkan Mevlüt Uysal, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman ve Güngören AK Parti İlçe Başkanı Bünyamin Baş ve beraberinde ki ekip Güngören Şöförler Odası Başkanı Oktay Nuhoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası Başkan Mevlüt Uysal ve beraberindekiler Güngörenli Taksici ve Minibüsçü esnafı ile bir araya gelerek istişare etti. 

Güngören Şöförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Oktay Nuhoğlu Mevlüt Uysal’a Plaket takdim ederek şöförler için yaptığı çalışmalar İçin teşekkür etti. Şöförlere hitaben konuşan Oktay Nuhoğlu, “Biz burada Anadolu’dan tüm mal varlığımızı satarak geldik, minibüs hattı ve taksi satın aldık. Bize her zaman Cumhurbaşkanımız yardımcı oldu. Cumhurbaşkanımız korsanı kaldırdı, ÖTV’de Bağ-Kur’da ve emeklilikte kolaylık sağladı. Sağlanan krediler sayesinde araçlarımızı yeniledik. UBER’i kaldırdı çok teşekkür ederiz. Biz İ Taksi’den yanayız. Bizde kazanalım belediyede kazansın” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, taksicilik ve Minibüscülüğü kamu hizmeti olarak gördüklerini vurgulayarak, “ İstanbul’un 15 milyon nüfusu var. Dünyada bu büyüklükte çok şehir var ama uzunluğu 100 km, eni 10 Km olan başka bir şehir yok. Bu da beraberinde ulaşım sorunlarını getirsene bizim gibi bu sorunlarla uğraşıp çözen başka bir yerde yok. Ulaşımın en iyi çözümü raylı sistemdir. Şimdiye kadar yapılan ve inşaat halinde olan 294 km raylı sistemimiz var. Raylı sistem yapıldıkça yolcu kayıplarınız olabilir. Biz taksiciliği ve minibüscülüğü kamu hizmeti görüyoruz. Bu yüzden sorunlarınız ile kamu sorunu gibi ilgilenerek çözmeye çalışıyoruz. Ben başa gelir gelmez UBER sorunu ile karşılaştık hemen çözüm ürettik. 18 bin çivarı taksi plakası var İstanbul’da. Biz kendini değiştirin demiyoruz. Eleştirilen taksici ikinin civarı ise diğer 16 bin taksici onların faturasını ödüyor. Gelin beraber çözelim. Biz İ Taksi sayesinde bir standart getirdik, belki siz kendiniz bir standart getirirsiniz” dedi. 

Bu özel ziyarette Ak parti İBB gurubu başkan vekili Ömer Lütfü Arı, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özçiçek Derviş Kahraman, Güngören Belediyesi AK Parti grup başkanvekili Tarık Kambur, belediye meclis üyesi Turgay Gülşen, İhsan Koç, Güngören Belediye Spor Kulübü Başkanı Naci Ay, Güngören Tügva ilçe baskanı Abdullah Yılmaz , Güngören Malatya ikizpınar dernek başkanı Nevzat Kaya ve ismini sayamadığımız çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri hazır bulundu.