Mevlid_i Nebi Haftası

Akhisar İlçe Müftülüğü Mevlid_i Nebi Haftasın da oluşturulacak platform münasebeAkhisar İlçe Müftülüğü Mevlid_i Nebi Haftasın da oluşturulacak platform münasebetiyle Gürlüoğlu Restaurantta kahvaltı düzenledi.



Kahvaltıya Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı. Latif Çakmak, Aşevi Müdürü Ali Doğru, Sivil toplum Örgütleri ve dernek başkanları çok sayıda davetliler katıldı.

Kahvaltı Programında konuşan Akhisar Müftüsü M. Sami Türkmenoğlu “Hepinize hayırlı sabahlar diliyorum. Bugün Mevlid_i Nebi Haftamızın açılış programını Akhisar’da bulunan siviltoplum kuruluşları olarak bir platform oluşturmak ve Mevlid_i Nebi haftasına dikkat çekmek üzere bu güzel mekânda bir araya geldik. Öncelikle buraya teşvik ettiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.

Mevlid_i Nebi Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu yıl ki Mevlid_i Nebi haftamızın içeriği Hz. Peygamber ve gençlik özellikle güncel bir konu olduğundan dolayı Gençlerimize Önem vermek onlara değerli olduklarını hissettirmek peygamberimizin ve İslam’ın onlara bakışını bir hafta boyunca inşallah Türkiye Genelinde tüm İslam alemi genelinde paylaşmaya çalışacağız. Tabi biz Akhisar Müftülüğü olarak çok çeşitli ve etkin faaliyetler yapmayı inşallah bu haftayı içersinde yapmayı planladık. Bu sene bir farkındalık oluşturmak istiyoruz bütün mahalleleriz imde kasabalarımız dahil din görevlilerimizin müftülüğümüzün uğramadığı program yapmadığı selam vermediği hiçbir okulumuz kalmayacak inşallah “Dedi.

Akhisar Müftüsü M. Sami Türkmenoğlu Mevlid_i Nebi Haftasının programını ise şöyle açıkladı.

----16 Kasım Cuma Günü Merkezi sistemde yayınlanacak bir  Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı olacak. Ardından dualar okunacak.

---19 Kasım Pazartesi günü Mevlit Kandili Çiçekli Camisinde hafız Muhammet Cemalin de katılacağı bir Kur'an-ı Kerim programı ve sakalı şerif ziyareti yer alacak.

-----20 Kasım Salı Günü Zeynep Gülin Öngör Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kapalı spor salonunda yaklaşık bin lise öğrencimizin katılacağı Diyanet işleri uzmanı Ramazan Dağlının katılacağı konferans düzlenecek. Kutlu doğum aşı ikramı ve öğrencilere kitap ve kalem hediye dağıtılacak.

-------20-23 Kasım Arsında da Üniversite Öğrencilerine yönelik Müftülük Üniversite Kampüsü içersinde program yapılacak. Çeşitli ikramlar verilecek.

----Şehit ailleri ziyareti ,Sevgi elleri ziyareti ,huzurevin deki yaşlılara ziyaret edilecek.