Metin Ümit Ural "ÇEVRE TALANINA KARŞI KARARLI OLMALIYIZ

CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Metin Ümit Ural, bakanlığın uygulamaları ile batı kıyılarını imara açmaya kararlı olduğunu gösterdiğini belirterek 'Ancak onlar ne denli kararlıysa bizler de Çanakkale halkı olarak flamingoların göç yollarını,sulak alanlarımızı,ormanlarımızı talan ettirmemeye o denli kararlı olmalıyız' dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Metin Ümit Ural, bakanlığın uygulamaları ile batı kıyılarını imara açmaya kararlı olduğunu gösterdiğini belirterek “Ancak onlar ne denli kararlıysa bizler de Çanakkale halkı olarak flamingoların göç yollarını,sulak alanlarımızı,ormanlarımızı talan ettirmemeye o denli kararlı olmalıyız” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Metin Ümit Ural,Çanakkale’deki çevre mücadelesine destek verdi. Ural yaptığı açıklamada “Bozcaada ve Gökçeaada'nın %90 ınını "bağ evi" adı altında imara açmayı planlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın oluşturduğu 1/100bin ölçekli planı; Bakanlığın, Çanakkale'nin batı kıyılarını imara açmaya ne derece kararlı olduğunu gösteriyor.Yapılmak istenen mutlak tarım alanlarını, doğal ve arkeolojik sit alanlarını turizm ve konut alanı yaparak rant elde etmektir.Ancak onlar ne denli kararlıysa bizler de Çanakkale halkı olarak flamingoların göç yollarını,sulak alanlarımızı,ormanlarımızı talan ettirmemeye o denli kararlı olmalıyız.. Şu an daha mücadelenin başındayız,  inanıyorum ki birlikte mücadele ederek başaracağız” dedi.