Mehmet Yavuz; Asansörünüz sizi taşısın, ölüm taşımasın

AHA MALATYA - Modern kentleşmenin gereği yeni yapılan binalarda yapımı mecbur olan asansörler artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Hayatımızın bir parçası olan ve yaşam tarzımızı da vazgeçilmezi haline gelen asansörlere gözü kapalı hayatımızı emanet ediyoruz. Gittiğimiz her kurum ve kuruluşlarda hiç tereddüt etmeden içerisine binerek istediğimiz katlara inip çıktığımız Asansör lerimizin Ne kadar güvenilir ? Sorusu aklımıza hiç gelmiyor. 

Sektöründe öncü kuruluşlardan olan Rigel asansör Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yavuz göz ardı ettiğimiz hayatımızı teslim ettiğimiz asansörlere dikkat çekerken çok önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Yavuz " Hemen hemen her gün kullandığımız asansörler ne kadar güvenli olup olmadığını sorgulamadan O anki refleksle asansöre koşarak iniş çıkışları mızı gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımızın yayınladığı genelge ile artık eski asansörlerde yeni şartnamelere uyarak revize ediliyor. Hem yeni binalarda hem de eski binalardaki asansörler çok özel bakımlardan geçerek raporlanıyor. Asansör deyip geçmeyelim. Canımızı gözü kapalı teslim ettiğimiz asansörlerin güvenliği bizi derinden ilgilendirmektedir. Çevremizde bulunan asansörlerin yapımından kullanımına kadar kendimizi sorumlu hissetmeliyiz. Bizim detayların üzerinden hareket ederek başkalarının can güvenliğini de sağlamış oluruz.  Asansör yapımı ve bakımı ile ilgilenen anlaşmalı firmaları iyi seçmeleri, kullanılan malzemeleri standart kalitelerde olmasına, haftalık aylık ve yıllık periyodik bakım çizelgelerinin herkes tarafından görünür durumda olmasına dikkat edilmelidir. Asansörün kimlik kartı ve işlemlerinin açık bir şekilde raporlanması gerekmektedir. Asansör kullanım kurallarına riayet edilmeli, sıkışmaları, kapı açılırken hareket etmemeleri, kabin aynasından kişiler kendilerini görmeden hareket etmemeleri gerekmektedir. Belirttiğimiz bu kurallara riayet edilmediği takdirde asansörünüz çok büyük elim olaylara sebep verirken, sizi değil ölüm taşıyacağını hiç unutmayın" dedi. 

Danışma hattı; 0422 212 1314