Mehmet Akçay Evini müzeye çevirdi; Geçmişi geleceğe taşıyor

Akhisar'lı Manisa Büyükşehir belediyesinde çalışan personel Mehmet Akçay evinin bir bölümünü müzeye çevirdi.

Evinin bir odasında  eski radyolardan plaklara, kumbaralardan osmanlı dönemine  ait ilkokul diplomaları,Osmanlı Mecidi Nişan Berat zarfları ,belgeleri.eski  antik paralar,kore ve istiklal madalyaları,  Türk tayyare cemiyeti madalyaları,sigara tabakaları ,bir çok antika eşyayı bulmak mümkün...

Akhisar’da yaşayan Mehmet Akçay çocukluk yıllarında arkadaşından aldığı eski bir parayla antika  merakı başlayan Akçay evini bir bölümünü müzeye çevirdi.Evinin bir odasında eski eşyaları sergileyen Mehmet Akçay ,gelen misafirleri  her parçanın hikayesini anlatarak bilgilendiriyor..

Akçay adete müzeye dönen evinde ki eski eşyaları daha da zengin bir hale getirerek çoğaltmak ,istiyorum.

"Değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyorum"

Akçay "Atalarımızdan kalan eşyalarımızı gelecek nesillere göstermek ve onların atalarımızın nasıl yaşadığını bilmeleri konusunda bunları sergiliyorum. Gelecek nesillere ışık olacak bir çok eski tarihi eşyalarımız var. Bunlardan pikaplar kadınlarımızın el ile dokuduğu eşarplar, eski radyolar, , eski telefonlar,  kumbaralar , şişeler , osmanlı zamanından kalma ilk nüfus cüzdanları,belgeler,osmanlı zamanı karneler ,mecidi nişan beratlarları,madalyalar,resimler,sigara tabakaları  ismini sayamadığım malzemeler. İşte atalarımız bunlarla bizleri bugünlere taşımış. Bizde bu değerlere sahip çıkmaya çalışıyoruz" diye konuştu.