MAVİ BAYRAK ALMA YOLUNDA ÇOK ÖNEMLİ ADIM ATILDI

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa Yenice Mahallesindeki arıtma tesisi açılışı öncesinde yaptığımız özel röportaj da Arıtma tesisinin Yenice Mahallesinde ki sahil için Mavi Bayrak alma yolunda çok önemli bir adım olduğunu ifade etti. Çorlu Yenice Mahallesi üzerinde daha önce Yenice Belediyesi tarafından yapılan arıtma tesisi TESKİ tarafından daha da geliştirilerek hizmete açıldı. Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel'i sert sözlerle eleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), Yenice Mahallesi’nde bulunan arıtma tesisine yaptığı 3 milyon TL’lik yatırım ile daha da geliştirerek hizmete açtı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde tesis hakkında bilgiler veren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “TESKİ olarak il genelinde hem içme suyu hem de kanalizasyon alt yapısının yenilenmesin alanında büyük yatırımlar yapıyoruz. Çıkan büyükşehir yasası ile elinden belde sıfatı alınan ve Çorlu ilçemize mahalle olarak bağlanan Yenice Mahallemizin atık su arıtma tesisi tamamen TESKİ öz kaynakları ile çok güzel bir noktaya geldi. Burada bir tesis vardı ama kapasitesi yetersizdi. Toplamda KDV hariç 3 milyon TL civarında bir yatırımla burayı gerçekleştirdik. Tesisimiz son teknoloji ile donatılmıştır. Ayrıca tesisin etrafında çevre düzenlemesi de yapılmış olup tesisin kapasitesi arttırılmıştır. TESKİ olarak Çorlu’ya verdiğimiz sözleri tutmaya devam edeceğiz. Çorlu’muzu her yağış sonrası kötü görüntüden kurtaracağımız çalışmalarımızı 2018 yılında gerçekleştireceğiz” dedi.

DEVLET TRAKYA’YA SOĞUK BAKTI

Düzenlenen törende Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’ye yapılan yatırımdan dolayı teşekkür eden Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, “Büyükşehir olduktan sonra Çorlu’da çok ciddi yatırımlar yapıldı. Kilometrelerce uzunluğunda kanallar yapıldı. Maalesef Türkiye’nin birçok yerinde Trakya hariç, altyapı ve arıtmalar Devlet ve İller Bankası tarafından yapılmıştır. Ne hikmetse Trakya’ya bu konuda fazla giriş olmamıştır. Devlet Trakya’ya bu konuda soğuk bakmıştır. Burası bizim önemli bir sahil bölgemiz. Çeşitli şikayetler buradan geliyordu. TESKİ yapılan yatırımı daha da geliştirdi. Yağmur yağdığı zaman çizmeleri giyiyorlar ama Karayollarının bölgesinde resim veriyorlar. Bizim bölgemizde değil. Bekliyorlar, yağmur duasından sonra acaba bir şey olsun da resim çekilelim diye. Hiç merak etmeyin o resim de kalmayacak. Kendileri de artık gezecekler ve nasıl bir şey olsun diye. Artık Tekirdağ’daki hem Büyükşehir, hem TESKİ hem de Çorlu Belediyemiz ile 11 belediyemizin tek bir düşüncesi vardır. Bulunduğu yöredeki halkı memnun edecek çok daha rahat yaşamalarını sağlayacak işler yapmaktır” dedi.

YOLSUZLUK KAPIDAN İÇERİ GİREMEZ

Açılış töreninde yapılan yatırımdan dolayı emeği geçenleri kutlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, yolsuzluk iddialarını eleştirerek, “Devletin parasını kendi namusumuz gibi koruduk. Bunu herkes böyle bilsin. Yok, öyle ucuz politika yaparak, alt yapı yaparken çizme giyip balon patlatarak, yağmur duası yaparak bizim çalışmalarımızdan rant elde edeceksin. En son bir kayaya çarptılar. Sosyal Demokrat belediyelerde yolsuzluk olmaz. Hele Kadir Albayrak’ın başında bulunduğu belediyelerden yolsuzluk kapıdan içeri giremez. Bunu herkes böyle bilsin. Ben hiçbir basın mensubunu mahkemeye de vermedim, ağır suçlamalarda da bulunmadım. Yapamıyor, yaşlı, amca, dede gibi bunların hepsine sesimi çıkarmıyorum ama kurumu zedeleyecek olan yolsuzlukla suçlayıp, ulusal basına çıkaran ve işi ahlaksızlığa getiren bu kişilere hem maddi hem de manevi tazminat davası açacağız. Davayı kazandığımız zamanda onu halkımızın hizmetine harcayacağız. Bundan sonraki hizmetlerimiz devam edecektir” dedi.

SEN TEKİRDAĞ’A NE YAPTIN

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in açıklamasına ilişkin sert konuşan Albayrak, “ Özellikle eğitim kurumlarına hizmet edeceğiz. Bunun reklamını yapmak istemiyorum ama 28 tane okulun su depolarını değiştirdik. O çıkarılan depoları görseydiniz, AKP iktidarının eğitime verdiği değeri daha iyi görürdünüz. Tekirdağ’da 9. sırada benden vergi alıyorsun ama bana bir su deposu değiştirecek kadar hizmet getirmiyorsun. Aynı şekilde camilerde de öyle. Hangi camiye gitsem hoca karşıma geliyor caminin ihtiyaçları var diyor. Diyanetin bu kadar dev bütçesi içerisinde camilerin onarımı yapılamaz mı? Bizi izlemeye devam edin. Biz halka hizmet ettikçe, karşı tarafa hizmet sunamayan zihniyetin hırçınlığını daha fazla göreceğiz. En son Mustafa Yel’in beni kayyumla mukayese etmesi. Sen bırak kayyumu da sen 3,5 yıldır milletvekilisin. Tekirdağ’a ne yaptın. Ben 175 tane proje sayacağım sen ne sayacaksın. Biz hizmet etmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz” dedi.

GÜNÜN ANISINA FİDAN DİKİLDİ

Yapılan açılış törenin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak ve Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, günün anısına tesisin bulunduğu bahçede fidan dikimi gerçekleştirdi.

Haber: Abdurrahim Yıldırım