Mastöb Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği Kongresinde yeni başkan Nazife Özdemir oldu

AHA İSTANBUL - Mastöb Malatya sivil Toplum Örgütleri Birliği Olağan kongresinde başkanlık koltuğuna Nazife Özdemir oturdu.

Merkezi İstanbul'da bulunan Mastöb Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği olağan kongresini gerçekleştirdi. İki dönem 7 yıldır Başkanlığı yürüten Yeni Malatyaspor kulüp başkanı olan Adil Gevrek kongrede aday olmayınca iki aday Mastöb  Başkan Yardımcısı Nazife Özdemir ve eski Malatyaspor kulüp başkanı Haşim Karadağ  kongrede aday oldu. Yapılan kongrede program sunuculuğunu TV-Radyo program yapımcısı sunucusu Ali Biricik ve Serkan Lama yaparken Kongrede özel konuklarda yerlerini aldılar. Mastöb genel başkanı Adil Gevrek kongrenin ev sahipliği yaparken Güngören Ak Parti İlçe Başkanı Devran Yalçınkaya, Madef Malatya Dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş,  Başkan Yardımcısı Nihat Demir, 1. Sınıf  E.  Emniyet  Müdürü Hasan Adak,  Esenler Belediye başkan danışmanı Burhan Kocabey, Yeni Malatyaspor eski asbaşkanı Nusret Öncü, Canatar sigorta yönetim kurulu başkanı Cemal Atar, Retaj Royal Hotel yönetim kurulu üyesi Selin Yurdakul Güngören Malatyalılar dernek başkanı Dursun Kaplan, dünya basın mensupları Genel Başkanı Muzaffer Tunç, Pütürge hüsükuşağı dernek başkanı Yusuf Usul, Makon Malatya Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları, Mustafa Karakaş ,Aziz Damar, Cihan Akköse, Hasan Arıkboğa, Serdar Ökten ,Sarıyer Malatyalılar dernek başkanı serhan Bilgen, ikizpınar dernek başkanı Nevzat Kaya,MASTÖP Ankara Şubesi  Başkan Selçuk Kaymaz Yönetim kurulu üyeleri Metin Alanyüz , Naki Dikbaş , Ali Kemal Şahin ve İbrahim Evin, Anadolu Yakası mastöp şübesı  yönetim kurulu Bşk Mehmet ÇELİK, İzmit Malatyalılar Derneği Başkanı Hasım Akbaş ve yönetimi,  iş adamı Bayram Çetin ve ismini  sayamadığımız çok sayıda dernek başkanı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve İşadamları hazır bulundu.   228 derneği çatısı altında bir araya gelerek kurulan Mastöb'ün olağan kongresinde iki adayın yarışında asıl kazanan Malatya'nın birlik ve beraberliği oldu. Kongre öncesi  adaylar misafirleri tek tek ağırlarken yapılan kongrede Yeni Malatyaspor'a sahip çıkılması çağrısı kongreye damgasını vurdu. Yapılan kongrede Divan başkanlığını Hasan Kocabay, üyeliklerinide Ali Karadoğan, Aydın İşkur Mehmet Usul yaptı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan kongrede hayatını kaybeden eski Başkanların ruhuna da dualar okundu. Kongrede  ilk konuşmayı  Genel başkan Adil Gevrek yaparken Malatyalıların Birlik beraberliği için, Vatan için Tek Yürek olunması gerektiğini bir kez daha haykırdı. Yaptığı görev boyunca herkesten helallik istedi. Genel başkan Adil Gevrek'in  konuşması sırasında salonda  yaşanan gerginlik sonrası başkan adayı Haşim Karadağ   çıkan gerginliği kınayarak adaylıktan çekildiğini açıklarken yeni başkan Nazife Özdemir'e ilk tebriğide kendisi yaptı, görevinde başarılar diledi. Madef başkanı Yılmaz Durmuş'ta kongre esnasında yaptığı konuşmasında " Birlik beraberlik içerisinde Malatya'yı büyütelim. Birlik olalım" dedi. 
Kongre Divan Başkanlığıda gündeme gelen tüzük değişiklijlerini gündeme  alarak  onaylayıp Tek Tek kuruldan geçirdi. Daha önce de açılan kongreler ile ilgili mahkeme kararları da kongre'de  okundu. Tarihinde ilk defa Mastöb'ün koltuğuna oturan ilk kadın başkan olan Nazife Özdemir Malatyalıların farkındalığını  bir kez daha gözler önüne serdi. 
Tek aday olarak Nazife  Özdemir yapılan açık oylamayla bir dönem Malatya sivil toplum örgütlerinin yeni başkanı seçildi. Başkanın Yeni yönetimin de çok özel isimler yer aldı, kongre sonunda çekilen resimler güne damgasını vurdu. 
 Mastöb başkanı Nazife Özdemir'e Tebrikler yağdı. Bir tebrik te Mardin İl Emniyet müdür yardımcısı Ayhan söğüt'ten geldi. Emniyet Müdürü Ayhan Söğüt " Değerli hemşehrimiz Nazife Özdemir'in Malatya sivil toplum örgütleri Birliği başkanlığına seçilmesi bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Kendisine başarılar diliyorum" dedi. 

Nazife Özdemir Kimdir?
Malatya Akçadağ'lı olup  ilk, orta ve lise eğitimini Akçadağ'da tamamladı. Aydın Üniversitesi yerel yönetimler ve Kamu yönetimi mezunu olup,   Siyaset bilimi ve kamu yönetimi organizasyonu üzerine yüksek lisansını tamamladı. Kurucusu olduğu Altın Kayısı Dernek Başkanlığı ile başlayan sivil toplum çalışmalarında daha sonrada kadın sivil toplum kuruluşlarında, hemşeri derneklerinde uzun yıllar görev yaptı. Mastöb sivil toplum örgütleri Birliğinde Başkan Adil Gevrek yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapmakta. Akçadağlılar Derneği ve Akçadağlılar dernekler Federasyonu kurucu başkanı olup  Yeni Malatyaspor Kulübünde yönetim kurulu üyesidir.