Marmara Derebeyleri hem çoştu, hemde çokturdu

İstanbul Marmara Derebeyleri taraftarlar derneği Birlik, beraberlik ve destek için Malatya'nın değerlerini ağırladı.

Merkezi İstanbul'da bulunan Yeni Malatyaspor Marmara Derebeyleri taraftarlar derneği düzenlediği gece ile Yeni Malatyasporun şampiyon olacağını haykırdı. Dernek başkanlıklarını Erhat Tuhan ve Celal Güler'in yaptığı Marmara derebeylerii derneği Malatyalıların birlik beraberliklerini bir kez daha dosta düşmana karşı ispatladı.

Esenler Kadir Topbaş kültür merkezinde düzenlenen gecenin sunuculuğunu Tv  Radyo Program yapımcısı Ali Biricik yaparken  Malatyanın altın seslerinden Mehmet Balaban, Özlem Büyük ve ve Ahmet Satılmış'ın şarkılarıyla Marmara Derbeyler hem çoştu, hemde çoşturdu. Gelen misafirlere kendi elleriyle hizmet eden genç taraftarlar hizmet yarışında birbirleriyle yarışırken program boyuncada tezehuratla bir an olsun durmayarak salonu çoşturdular. 

Marmara Derbeyleri dostluk birlik beraberlik destek  gecesinde özel konuklar arasında  Makon ve Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Adil Gevrek ve 2. başkanı Aziz Yalçınkaya katılırken eski milletvekili Gülay Yedekci, Eski kulüp başkanı Haşim Karadağ, Tv spor yorumcusu Ertan Şener, Genç Mastöb başkanı Bilal Elmas ve yönetim kurulu, Makon kurucu başkanı Aziz Damar, Akçadağ dernek başkanı Nazife Özdemir, Mastöb kadın kolları başkanı Canan Altıntaş, Doğanyol dernekler birliği başkanı Uygun öztürk 'Ün yanı sıra  iş adamları ve ismini sayamadığımız çok sayıda  katılımcı bu özel günde yerlerini aldılar.

Selamlama konuşması yapan dernek başkanları Erhat Turhan ve Celal Güler kendilerine destek veren herkese teşekkür ettiler. 

Katılımcıları selamlayan Evkur Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek " Biz bu yollara beraber geldik. En büyük gücümüz taraftarlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, iş adamlarımız. Çok büyük destek verdiler. Anadoluda bir şampiyon olacaksa Evkur Yeni Malatyaspor olacak. Sportif, Ekonomi, altyapı alanında başarılı olmamız lazım. Malatyayı sizlerle hak ettiği yerlere taşıyacağız."dedi.

Tv spor yorumcusu Ertan Şener ise selamlama konuşmasında Kökten Malatyalı olduğunu Malatyalılara çok şey borçlu olduğunu dile getirdi.

Eski Milletvekili Gülay Yedekci'de konuşmasında "Biz Yeni malatyasporu hep güzel yerlerde gördük. Şampiyonluk kupasını alacağız" dedi.

Gecede Program suncusu Ali Biricik rahmetli milletvekili Mevlüt Aslanoğlunu rahmetle yad etti. Geceye katılan Rahmetlinin oğlu Erdem Aslanoğlu'da konuşmasında Başkan Adil Gevrek ve yönetimini kastederek "Bu yönetimi ayakta alkışlıyorum. Önlerinde eğiliyorum. Şampiyonluğunuda Malatya meydanında kutluyacağız. "derken Malatyaspor yönetimini Türk futboluna örnek gösterdiğinide ilan etti. 

Esenler belediye başkanı adına gecede konuşma yapan meclis üyeside olan Aziz Damar  tüm Malatyalıları  Marmara derbeyleri derneğine destek vermelerini istedi. Başkan Aziz Damar geçmiş yıllarda Esenlerde başlattıkları ve rekorunu kırdıkları kan bağış kampanyasının yenisini 14 nisanda gerçekleştireceklerini kendi kan bağış rekorunu kırmak için herkesi kan bağışına davet etti.  29 Nisan da yapılacak Malatya kayısı festivaline herkesin katılmasını istedi. 

Geceye emeği geçen ve katılanlara onur konuklarına günün anısına plaketler taktim edilirken derneğe destek amaçlı satışa çıkan 4 yeni malatyaspor forması yüksek fiyatlarla iş adamlarına satıldı. Gece sonunda çekilen fotoğraflarla bu özel gün ebedileştirildi.