Manisa'da Saka operasyonu

Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan 13 adet saka kuşu ve kuşların yakalanmasında kullanılan ağ ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre Kırkağaç Yöresi Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Muammer Aydın’a gelen bir ihbar üzerine Başkan Aydın’ın emniyete haber vermesi ile harekete geçen Kırkağaç İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan 13 adet saka kuşu ile birlikte av yapan şahıslar yakalandı.

Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından 13 adet saka kuşu Manisa Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğünden gelen ekip ve Kırkağaç Yöresi Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Muammer Aydın tarafından doğal yaşamlarına salındı.

Kırkağaç Yöresi Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Muammer Aydın “Duyarlı olan avcı arkadaşlarımızın ihbarı ile bizde emniyet müdürlüğümüze haber verdik sağolsun emniyetteki arkadaşlar olaya zamanında müdahale ederek, saka kuşlarını ve zanlıları yakaladılar. Saka kuşlarının avlanmasının yasak olduğunu tüm vatandaşlarımız bilmeli ve bu durumla karşı karşıya gelindiğinde emniyet güçlerimize mutlaka haber vermelidirler. İnşallah bundan sonra ilçemizde böyle bir olayla karşı karşıya kalmayız. Biz avcılar ve atıcılar derneği olarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yakalanan şahıslar hakkında emniyet müdürlüğünde tutanak tutulup yasal işlemlerin yapılmasının ardından şahıslar serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre şahıslara bir adet saka kuşu başına 350 TL para cezası kesileceği belirtildi.