Manisa'da Şehidin ismi okula verildi

Manisa Valiliği tarafından Yunusemre ilçesindeki Barbaros Ortaokulu'na 1992 yılında Şırnak'ta operasyondan dönerken çığ düşmesi sonucu şehit olan Mehmet Savunmaz'ın ismi verildi.

Şehit Mehmet Savunmaz’ın isminin verildiği okuldaki programa Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Metin Çengel, Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Şehit Mehmet Savunmaz’ın annesi Hürü Savunmaz ve yakınları ile öğrenci ve veliler katıldı.

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş yaptığı konuşmada, ‘Şehidimiz Mehmet Savunmaz 1992 yılında Şırnak’ta operasyon dönüşünde çığ düşmesi sonucu Şehit olmuştur. Biz bugün Şehidimizin ailesiyle birlikte okulumuza Şehidimizin isminin verilmesinin gururunu, onurunu yaşıyoruz. Her Şehidimiz Türk Milletinin gönlünde yerini muhafaza etmektedir. Son yıllarda hükümetimiz Şehit yakınlarımızın ve Gazilerimizin beklentileri ile ilgili iyileştirmeler yaparak Şehit Ailelerimizin ve Gazilerimizin kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamıştır. Bu konuyla ilgili başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya ve emeği geçen tüm hükümet yetkililerine Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Sayın Valimiz Mustafa Hakan Güvençer’e de Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimize sundukları katkılardan dolayı ayrıyetten teşekkürlerimizi iletiyoruz.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü duruşu, becerisi, kabiliyeti neticesinde ve halkımızın ferasetiyle o tehlike atlatılmıştı. Bu uzantıda tüm terör örgütlerini topraklarımızdan silip atma ve son terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilinceye kadar PKK, KCK, FETÖ, DEAŞ, PYD, YPG, DHKPC hepsine karşı bir mücadele başlatıldı. Biz bu gayrette sonuna kadar Devletimizin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Halkımızı birlik, bütünlük, beraberlik ve dayanışma içerisinde Devletimizin yanında olmaya çağırıyoruz. PYD ve YPG terör örgütlerinin sınırımız boyunca terör koridoru oluşturmaya çalışması üzerine Afrin’e Zeytin Dalı Operasyonu başlamıştır. Bu uzantıda ülkemizin amacı Türkiye’nin güvenliğini sağlamak, sınırlarımızın emniyeti yanı sıra tacize uğramamasını gerçekleştirmek ile operasyonun yapıldığı bölgedeki mazlum insanların huzura tekrardan kavuşmasını sağlamaktır. Bu sebeplerle yapılan operasyonu desteklediğimizi gerekirse bizlerin de Şehit olmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu dâhilde halkımızı Devletimizin muzaffer olması için bir olmaya, diri olmaya, iri olmaya hep birlikte kardeş olarak Türkiye’ye sahip çıkmaya davet ediyoruz’dedi.