Malkara Türk Hava Kurumu, Erkan Karahan, Nuran Başkütük Süleyman Pek'i Ziyaret Etti

Malkara Türk Hava Kurumu Yönetim Kurulu, İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkan vekili Nuran Başkütük ve İlçe Müftü Vekili Süleyman Pek'i ziyaret etti.

Türk Hava Kurumu Başkanı Remzi Kartal, Başkan Vekili Timur Vardar, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Kartay ve Ali Engin ve THK Malkara Şube Saymanı Üzeyir Kocakır Salı sabahı Kaymakam Erkan Karahan’ı makamında ziyaret etti.

Kaymakam Karahan’a THK Duvar Saati, Türk Bayrağı ve Türk Hava Kurumu Bayrağı ile kalem hediye eden Başkan Kartal Türk Hava Kurumu Malkara Şubesi olarak ilçe Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Ziyarette konuşan İlçe Saymanı Üzeyir Kocakır Türk Hava Kurumunun çalışmalarından bahsederek “1925 yılında Büyük Önder Atatürk tarafından temelleri ayılan Türk Hava Kurumu, Hayırsever ve kadirşinas milletimizin desteği ile bugünlere geldi. Devlet bütçesinden hiçbir yardım almayan kurum, kısıtlı kaynaklarla gençliğimizi havacılığa özendirmek ve vatandaşlarımıza nitelikli, havacılık eğitimi sunabilmek için 92 yıllık tecrübesiyle ilk günkü heyecanı ile çalışmalarına devam ediyor.” Dedi.

Kaymakam Erkan Karahan’da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Malkara Türk Hava Kurumu Şubesi Yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Türk Hava Kurumu Malkara Şubesi Yönetim Kurulu daha sonra İlçe Müftü Vekili Süleyman Pek’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Başkan Vekili Timur Vardar “ Bugüne kadar ülke havacılığının kat ettiği bütün kilometre taşlarında iz bırakan Türk Hava Kurumu havacılık eğitimlerini yüksek kalitede ve ücretsiz olarak veriyor. Hassas ve pahalı bir iş olan havacılık faaliyetleri ve ücretsiz havacılık kursları milletimizin kuruma yaptığı v e kurumun tek mali kaynağı olan fitre-zekat ve kurban derisi gelirleri sayesinde ülke çapındaki 400 den fazla şubesi ve eğitim merkezleriyle devam ettiriliyor.  Gençlere model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, planör, yelken kanat gibi sportif havacılık alanlarında ücretsiz kurslar veriyor. Bu hizmetlerimize destek olan Malkara İlçe Müftülüğü Personeline de teşekkür ederiz.” dedi.

İlçe Müftü Vekili Süleyman Pek’e Başkan Remzi Kartal ve Şube Saymanı Üzeyir Kocakır, THK Saati, Masa Bayrakları ve kalem hediye etti.

Kaymakamlık Binası ziyaretlerinden sonra Belediye Binasına geçen heyet burada Belediye Başkan Vekili Nuran Başkütük ile görüştü.

Türk Hava Kurumu Malkara Şube Başkanı Remzi Kartal Belediyenin her zaman yanlarında olduğunu belirterek verdikleri destekten dolayı Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’a, Meclis Üyelerine ve Belediye Personeline teşekkür etti.

Türk Hava Kurumunun yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Remzi Kartal Başkan Vekili Nuran Başkütük’e THK Saati, Masa Bayrakları ve THK Kalemini hediye etti.

Belediye Başkan vekili Nuran Başkütük’te yaptığı konuşmasında Türk Havacılığının önde gelen kuruluşlarından olan THK’nun yangın söndürmede, hava ambulanslarında, üniversitesi ile ücretsiz kursları ile Atatürk’ün kurduğu  Türkiye Cumhuriyetinden sonra en önemli eser olduğunu belirterek “ Ziyaretten oldukça memnun olduk. Türk Hava Kurumu Malkara Şubesi başarılı çalışmaları ile göz dolduruyor. Ben THK Malkara Şube Yönetimine çalışmalarında başarılar diliyorum. Malkara Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız.” dedi.

Haber: Rıza Döner