Malkara'da ki yatırımlar Hız Kazanıyor

Tekirdağ Malkara ilçesi kozyörük mahallesi'ne yapılması düşünülen organize hayvancılık bölgesi hakkında önce Malkara ilçesi kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel başkanlığında Ticaret borsasında toplanıldı.

Toplantıya ilçe kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel in yanı sıra Ak parti İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, başkan yardımcısı Recep Şenol, Ticaret odası Başkanı Ümran bilgin, Ticaret borsası Başkanı Atilla Ayaz, Ticaret borsası yönetim kurulu üyesi Tevfik Yamanoğlu MHP  ilçe başkanı İbrahim zilbastı CHP ilçe başkanı Hülya Ertan süt üreticileri birliği Başkanı Osman Turgutlugil AK parti meclis üyesi Hasan Efe Harita mühendisi İsmail Yıldırım Ziraat odası Başkanı Mustafa gündüz Tekirdağ tarım il müdürü Oktay Olcay Malkara tarım İlçe müdürü Asım Akbulut ve Trakya kalkınma ajansı genel sekretere vahittin Şahin hazır bulundular. Malkara kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel malkara'ya yapılması düşünülen Tarım ve hayvancılık projesinin belirlenmesi hakkında görüşlerini açıklarken bu yerin kozyörük Mahallesi'ndeki arazilerin daha müsait olacağı amacımız hayvanların daha iyi bakımı ve sulanabilir arazinin olmasıdır CHP Malkara ilçe başkanı da Hülya Ertem söz alarak ilçemize yapılması planlanan ve düşünülen her türlü yatırımlara karşı değiliz dedi.
AKP İLÇE BAŞKANI GÖKHAN ŞENTÜRK
Ben hiçbir zaman siyasi düşünmüyorum Malkara ilçemizin kalkınması açısından yatırımların yapılabilmesi adına her zaman olumlu düşünüyorum tarımla ilgili geriye gitmektense ilerisini düşünüyorum dedi. Tekirdağ kalkınma ajansı genel sekreteri ise konuşmasında vali demek devlet demek kaymakam demek devlet demektir.
HİZMET GETİRMEK BİZLERİN GÖREVİDİR
Devletin verdiği imkanlardan faydalanmak için hayvancılığın en uygun yeri malkaradır Bu nedenlerle de vali beyle bakanlığımızla STÖ başkanlarınla görüşerek projelerimizi gerçekleştirerek tarım bakanlığımızın da uygun gördüğü yer malkaradır hiçbir zaman siyasilerin menfaatlerini düşünmedik.
Malkara Ticaret borsasında ki görüşmelerin ardından kozyörük mahallesi'ne hareket edildi kozyörük Mahallesi'ndeki Tarımsal kalkınma kooperatifi'nin dede toplanan mahalle halkına salonda ilk sözü Trakya kalkınma ajansı genel sekreteri vahittin Şahin alarak proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu 
TARIMA DAYALI İHTİSAS ( SÜT ) OSB NEDİR ?
İçerisinde sadece süt sığırcılık tesisleri bulunan işletmelere modern ve gelişmiş altyapıya sahip üretim alanı sunan yapılardır alan içerisinde sanayi tesisi bulunmayacaktır ucuz yem tahsis etmek üzere 1 adet yem fabrikası ile üretilen sütün değerlendirilmesi için 1 adet süt işleme tesisine izin verilebilecektir. Kozyörük merasının en uç kısmında 1000 dönüm alanda kurulması planlanmaktadır kozyörük köyü toplam mera büyüklüğü 8770 dönümdür TDİOSB sonrasında kalan 7770 dönüm yine sadece kozyörük köylüsü tarafından kullanılmaya devam edecektir. Çiftçi modern altyapıya sahip temiz üretim alanına sahip olacak kurulacak tesis çevre köylerde arazi fiyatlarını yükseltecek kurulacak yem fabrikası düşük nakliye ile ucuz yeme ulaşma imkanı sağlayacak OSB öncelikle bünyesinde kurulu işletmelerin süt fiyatını yükselmesini sağlayacak çevre köylerde bulunan işletmelerin sütünü daha kolay satmasını sağlayacaktır. Hayır kirli etmeyecek modern arıtma tesisi ve biogaz tesisi kurulacak kullanım suları kanalizasyon sistemi ile arıtılarak ve yeşil alanlar sulanacaktir gübre testinde gazdan alınan kaliteli gübre öncelikle meranın ıslağın da kullanılacaktır sonraki yıllarda Bu gübre köylünün arazisinde kullanılacaktır.
HABER : RİZA DÖNER