Malkara belediyesinden jest geldi, yeme içme dükkanların önünde işgaliye yok

AHA TEKİRDAĞ - Malkara belediyesi haziran ayı meclis toplantısı koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi

Malkara Belediye Meclisi 5393 Sayılı Yasanın 20. Maddesine göre 01 Haziran 2021 Salı günü saat 15.00'te Koronavirüs tedbirleri kapsamında Haziran Ayı Meclis Toplantısının gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye Düğün Salonunda Malkara Belediye Meclis Başkan Vekili Hüseyin Vasfi Güner’in Başkanlığında toplandı.
Toplantıya maske ile gelen meclis üyelerinin ateşleri ölçülürken, Meclis Toplantısı sosyal mesafe kuralına uygun olarak gerçekleştirildi.
Haziran Ayı Meclis Toplantısı; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunulmasının ardından açılış konuşması, yoklama ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başladı.
Gündemin 1. maddesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Camiatik Mahallesi Karaağaç Sokakta G17B13B3B İmar Planı Paftasında kalan Parka isim verilmesi hakkındaki yazısı görüşülerek İçişleri Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündemin 2. maddesinde yer alan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Boş Kadro Değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Yapılan ara komisyonun ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Gündem dışı 1. maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğünün Camiatik Mahallesi Yonca Sokak No:6/1 adreste bulunan işyerinin İçkili Yer Bölgesi Kapsamına alınması hakkındaki yazısı görüşülerek İçkili Yer Bölgesi Tespit Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Gündem dışı 2. maddesinde yer alan 2021 yılının Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yeme içme mekânlarının açık alanda, dükkan önlerinde masa açmalarını teşvik etmek amacıyla işgaliye ücreti alınmamasını; işgaliye ödeyen esnaftan da belirtilen aylar için tahakkuk yapılmaması hakkındaki önergesi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi.
Haber: Riza DÖNER