Mali Müşavirler Cumhuriyet Yemeğinde Buluştu

AHA BURSA-Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nca (BSMMMO) Cumhuriyet'in 91. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen 'Cumhuriyet Yemeği' yoğun katılımla gerçekleşirken, konuklar gecede sahne alan Cumali Özkaya ve ekibinin şarkılarıyla eğlendi.

BSMMMO Yönetim Kurulu’nun evsahipliğinde Almira Otel’de gerçekleşen Cumhuriyet Yemeği’ne Bursa Milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile akademik oda başkanları da katıldı.

TÜRMOB Genel Sekreteri Yücel Akdemir’in de hazır bulunduğu gecenin açılış konuşmasını ise BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez yaptı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 91. Yıldönümü’nü, Cumhuriyet’in anlam ve değerini bir kez daha idrak ederek kutladıklarını söyleyen BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, “Atatürk ve silah arkadaşlarının vermiş olduğu büyük mücadele sonrası, ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet'e var gücümüzle sahip çıkmalıyız” diyerek, şunları söyledi: “Ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmenin ve bu çizgiden kopmadan kalkındırmanın yolunun, O’nun ilke ve devrimlerinin ışığında çok çalışmaktan, birlik ve beraberliğimizi korumaktan geçtiğini asla unutmamalıyız. Ülkemizde, dil, din, ırk, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin toplumsal huzuru en üst seviyede yaşatmak, hepimizin ortak çabası, özveri ve hoşgörüsü ile mümkün olacaktır.”

 

‘HER GÜN FACİAYLA UYANIYORUZ’

Kürsüden yaptığı konuşmada, ülke olarak, insanlık ve vicdan adına çok büyük bir sınavdan geçtiğimizi söyleyen BSMMMO Başkanı Sönmez, “Denetimsizlik, ihmal ve vurdumduymazlıkların sonucu olarak; her gün yeni bir faciayla uyanıyoruz. Ülke olarak daha Soma’daki yaraları saramamışken, Karaman’ın Ermenek ilçesinde maden ocağında yaşanan faciayla sarsıldık. Maden işçilerimiz diri diri toprağın altında iken; insan hayatını hiçe sayan sorumsuz yönetimlerin keyfi adımları, ihmalleri, vurdumduymazlıkları maalesef ki facialara yenilerini eklemeye devam etmektedir. Maden faciasında 8 işçinin son yolculuğuna uğurlandığı gün, Antalya'da fabrikada kazan patladı; iki kadın işçi öldü, 27 kişi yaralandı. Ankara'da ve Bingöl'de de iki işçi hayatını kaybetti. Hükümetin ‘kuralsız kalkınma’ politikası, maalesef ki Türkiye'yi işçiler için cehenneme çevirmeye devam ediyor” dedi. Konuşmasında, Albert Camus’nun ‘Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın!’ sözlerinden alıntı yapan BSMMMO Başkanı, “Dünyanın kaç ülkesinde bu kadar dar zamanda, bu kadar acı yaşanır? Yaşanır da önlem alınmaz?” diye sordu. Sönmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ne olursa olsun, karanlık günlere inat, ölüm siyasetine karşı yaşamı savunmaya, sorumsuz sorumluları ifşa etmeye devam edeceğiz! Umuyorum ki ülkemizin üzerindeki karabulutlar tez zamanda dağılır ve daha fazla can kaybımız olmadan; sorumsuz tüm sorumlular bulundukları konum ve yetkinin farkına vararak, atmaları gereken adımları atarlar! Çünkü her geçen gün yeni kayıplarla uyanan Türkiye için yarın çok geç olabilir.”

 

YURTTA SULH, CİHANDA SULH!

Ahmet Hikmet Sönmez, hunharca katliamlar yapan IŞİD’in insanlık dışı eylemlerini kınadıklarını da sözlerine ekleyerek, “Emperyal güçlerin Ortadoğu’da yanıbaşımızdaki komşu ülkelerdeki provokasyonları neticesinde ortaya çıkan, müslümanın müslümanı kırdığı kirli bir savaş gerçekleşmektedir.  Bu da ülkemizi tehdit etmektedir. Bu provokasyonu gerçekleştiren en başta emperyalist güçleri ve ülkeleri kınıyoruz! Çatışmaların ülkemize sıçramaması için; Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesiyle hareket edilmelidir” dedi. Sönmez, konuşmasının sonunda Bursa’da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan termik santrale karşı tepkisini de dile getirerek, “Bu şehirde yaşayan milyonlarca insan yok sayılarak, sadece bir kısım sanayiciye para kazandırmak için Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması planlanan santrale karşı çıkıyoruz. Santralin kurulması bütün Bursa’ya zarar verir. Kâr için, para için, rant için milyonlarca insanın canının tehlikeye atılmasına göz yummayalım!” şeklinde konuştu.

 

CUMALİ ÖZKAYA SAHNE ALDI

Hasan Basri’nin sunumunda gerçekleşen gece, açılış konuşmasının ardından pasta kesimi ile devam etti. Cumhuriyet’in 91. Yıldönümü dolayısıyla hazırlanan pasta, geceye katılan konukların alkışları eşliğinde kesilirken, pasta kesimine konuklar, ellerinde Türk bayrakları ile dakikalarca ayakta alkışlayarak eşlik etti. Gecenin sonunda ise saz ekibiyle birlikte Cumali Özkaya sahne aldı. Hasan Basri ile şiir dinletisi de gerçekleştiren Cumali Özkaya, Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve sanat müziği eserlerini de seslendirdi. Özkaya, ilerleyen saatlerde ise hareketli parçalarla geceye katılan tüm konuklara eğlenceli dakikalar yaşattı.