Malatyalıların birlik beraberlik çağrısı İstanbul'da bir kez daha yükseldi

AHA İSTANBUL - Nitelikli yatırım, yüksek istihdam ve turizm hedefleri için " Hep Birlikte Malatya " diyerek İstanbulda iş adamları tek yürek oldular.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığının  İstanbul'a, Malatya lezzet kervanını taşıyarak  gastronomi fuarında yerini aldı. İstanbul Fuar alanında düzenlenen 3 gün devam eden Gastronomi fuar sonrası  düzenlenen özel programda Malatyalı iş adamları bir kez daha birlik beraberlik mesajı verdi. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun ev sahipliğini yaptığı özel davet Bağcılar Retaj Royale Hotel'de  özel toplantıyla İşadamları Malatya'nın lezzet ve bereketli sofrasında ağırlandı. Malatya kayısısı baş köşede yerini alırken yoğurtlu çorba, kiraz yaprağı, içli dolma ise Özlem ve Hatıraları bir kez daha anımsattı. Program sunuculuğunu Malatya Ticaret ve Sanayi Odası basın müdürü Ökkeş Cevit yaparken ilk konuşmayı Malatya iş adamları dernek başkanı Yunus Akdaş yaptı.  Miad başkanı Yunus Akdaş konuşmasından " Ben Malatyalıyım" diyen herkesi lezzetini ve kültürünü tanımaya, tanıtmaya davet etti. Malatya'daki işsizlik oranına da değinerek Miad  başkanı Yunus Akdaş istihdam planlamasının yeniden gözden geçirilmesini istedi. 
 Programın ev sahibi Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu da konuşmasında katıldıkları gastronomi fuarı ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu " Bizler bir taraftan Malatya sanayisini geliştirirken Malatya lezzetini gastronomi turu yaparak tanıtımını yapıyoruz. İstanbul'daki Siz Malatyalılar bizlerin öncüsüsünüz. İstanbul'da bir çok küresel sermayeye kadar mal olmuş markalarımız var. Malatya'nın sanayisi ile ekonomisi ile sizlere yetişmemiz lazımdı. Malatya'da nitelikli eleman ile ilgili sıkıntılar var,  bunun içinde projelerimiz var.  Malatyalılara sahip çıkalım.  Biz Malatya'da sizlere yetişmemiz için çalışacağız mücadele edeceğiz." dedi. Bu özel programda Malatya'nın gururu işadamlarından  Hikmet Tanrıverdi, İbrahim Ethem Yiğitoğlu, Turgay Gülşen,  Menderes İnci, Ali Perçin, İbrahim Şahintürk, Mehmet Duman, Erdal Ulak, Ramazan Özdemir, İlyas Karahan, Mustafa Paşahan, Osman Kurtulmuş, Mustafa İncebay , Ferhat Canbey ile ismini sayamadığımız çok sayıda işadamı ve Malatya'nın marka değerleri özel Bereket sofrasında bir araya geldiler. Yörenin lezzetlerini tadarlar ken Grup Malatya'nın türküleride geceye damgasını vurdu