Malatyalılar için zulmün yapıldığı her yer Kerbela her gün aşuradır

AHA İSTANBUL - Malatyalı kadınlar Muharrem ayının yas ayı olduğunu haykırırken aşure bereketi sofrasını kurdu.

Makon ve Mastöb kadın Kolları başkanlığı aşure bereket sofrası'nın kurarak Muharrem ayının feyzini dostlarıyla paylaştılar. Bağcılar'da bulunan Akcadağlılar dernek merkezinde düzenlenen aşure gününe Malatya'nın değerleri de katılarak bu Özel güne şahitlik ettiler. Düzenlenen program sunuculuğunu radyo TV program yapımcısı Ali Biricik yaparken Ev sahipliğini Malatya konfederasyon ve Malatya sivil toplum örgütleri Birliği  kadın kolları başkanı Canan Altuntaş ve yönetim kurulu yaparak misafirler ne tek tek karşıladılar.  Bu özel güne Yeni Malatyaspor kulüp başkanı aynı zamanda Makon genel Başkanı Adil Gevrek, kurucu başkan Aziz Damar, CHP Esenler ilçe Başkanı Bülent Ütebay , Esenler belediye başkan danışmanı Burhan Kocaman , Pütürge dernekler federasyonu Başkanı Cihan Akköse, Malatya Akçadağlılar dernek başkanı Nazife Özdemir,Dilekliler dernek başkanı Ali Karadoğan, Tv Program yapımcısı ve sunucularından  Perihan Bozkurt, Songül Korkmaz,  ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanları ve temsilcileri, Tv program yapımcıları,  bu özel programda yerlerini aldılar. 

Usta aşçı Kadriye elmas'ın kendi elleriyle yaptığı 3 Kazan dolusu aşure davetlilere ikram edildi. 20'ye yakın tahıl ve ürünlerin yer aldığı aşure bereketi gönülleri ağırladı.

Program açılışında selamlama konuşması yapan Makon ve Mastöb kadın kolları başkanı Canan Altıntaş yapılan çalışmalar hakkında birgi verdijkten sonra tüm katılımcılara teşekkür etti.Yeni Malatyaspor kulübü ile Makon ve Mastöb genel  başkanı Adil Gevrek'de selamlama konuşmasında programa emeği geçenlere teşekkür etti. 

 Kadın kolları Başkan yardımcısı Av. Özge Özçelik günün anlamına özel konuşmasında Muharrem ayının yas ayı olduğunu, temel aktaracısının bir kadın olduğunu Hz. Zeyneb'i bir daha anarak konuşmasına devam etti. Kerbela vakasının zalimin karşısında tüm insanlığı birleştiren zulme karşı hareket etmeye zemin hazırlayan ibret verici bir olayın olduğunuda sözlerine ekledi.