Malatya nihayet Bedri Yalçın'ın imzasıyla Türkiye siyasetine damgasını vuruyor

AHA İSTANBUL -Kurucu Genel başkanlığını Malatya Arapkirli Bedri Yalçın'ın yaptığı Anadolu Birliği Partisi Malatyalıların yüzünü güldürdü.

Türkiye siyasi arenasında artık Malatya'lıların rüzgarı esmeye başladı. Son kurulan Anadolu Birlik Partisi Genel başkanı Malatya'lı olunca Malatyalılar gururlandı. Her partinin içerisinde Malatya'lılara önem verilirken genel başkan yardımcıları, başkan vekilleri, üst düzey heyetlerde hep Malatya'lılar var. Ancak " Görev istenmez, verilir " ruhuyla hizmet aşığı olan Malatyalılar ikinci planda kaldılar. Uzun yıllar aradan sonra bakanlık görevi ile Bülent Tüfenkçi Malatya'lıların gururu oldu. İlk defa parti genel başkanlık mührüyle Anadolu Birliği partisi kurulması ve kurucu genel başkanının Malatya'lı olması tüm dikkatleri bu partinin üzerine çekti. Bu parti artık sadece Malatya'lıların değil tüm Türkiye'nin merak edeceği bir yolda teşkilatlanmasını sürdürüyor.  Türkiye Anadolu Birliği Partisiyle heyecanlı saatler yaşayacak gibi'  

Partinin kurucularından MKYK üyeleri arasında  eski Pütürge dernekler federasyonu kurucu başkanı Cihan Akköse ve Mastöb kurucularından, eski siyasetci  Recep Sarıgül'de yer almaktadır.