Malatya markası yeni oluşumla değerine değer katacak

AHA İSTANBUL - Malatya'nın değerleri bir araya gelerek Malatya markası için taşın altına ellerini koyuyorlar

Her geçen gün Malatya'nın sivil toplum kuruluşları yaptıkları çalışmalar ve projelerle Malatya markasını en üst seviyeye çıkartmak için gece gündüz çalışıyorlar. Başarılı çalışmalar diğer vilayet sivil toplum kuruluşlarınada örnek oluyor. Malatya'yanın marka değerinin arttırmak adına bir grup sivil toplu kuruluşu yöneticileri ve iş adamları bir araya gelerek çok özel bir çalışmaya imza atıyorlar. Malatya Yeni kapı tanıtım günlerinde Akbaba Haber Ajansı standını ziyaret eden bu özel heyet yeni kurulacak oluşumda yer alacak isimlerden oluşuyor. Ziyarette sorumuz üzerine heyette yer alan Malatya Dilekliler dernek başkanı Ali karadoğan yaptığı açıklamada " Geçmişini bugüne taşıyıp unutmamak adına geleceğe dair projelerle Malatya markasını en üst seviyeye çıkartmak için çalışıyoruz. Eğitim, Tarım, ulaşım, sağlık, altyapı turizm sanayi ve enerji dallarında sivil toplum kuruluşlarımızla beraber el ele vererek çalışacağız. Kuracağımız bu oluşumda Malatya'nın her ilçesinden liyakata haiz kişilerden yöneticiler yer alacaktır. "dedi.

Heyette yer alan Pütürge Örmeli ( Şiro Zarato) dernek başkanı Hüseyin Memiş'de konuşmasında " Sivil toplum kuruluşlarımız partilerin arka bahçesi oldu. Ehliyetsiz insanların umuduna kalıyoruz." diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Hüseyin Memiş "

Bizler de siyasi partilerin arka bahçesi değil, temsil etmiş olduğumuz kurumların lehine ne varsa söylemeliyiz.

Örnek vermek gerekirse     

1-) Cumhuriyetimizin en zor dönemlerinde hepimizin atası tarafından hemen hemen her köyde yapılan bir okul neden ise son zamanlarda bir bir kapanmaya başlandı.

 2-) Gemilere zenginlerin bindiği hepimizce aşikârdır, mazot fiyatına bakıldığında cüzi fiyatlar ile alırken çiftçilerimiz neden alamaz? Tarlasını bağını, bahçesini sürerek acaba Türkiye’mizin ekonomisine zarar mı verecektir?

3-) İslami bir ülkede yaşarken domuzların haram olduğu ve bu domuzların çiftçi tarlasını ekerken, biçmeye gelince çiftçi değil maalesef domuz biçmekte. Bu yasağın kaldırılarak domuzların azaltılması, çiftçimizin yararına olacaktır.

4-) Su kaynaklarımızın yer altına alınarak, canlı varlıkların yok olması ve tabiatın da bozulduğu aşikârdır.

5-) Gelişen dünya da ve gelişen Türkiye’miz de mademki köylerimiz mahalle oldu, halkın ekonomik şartlarda gidip gelebilmesi için belediye otobüslerinin faaliyete geçirilerek mevcut taşıma işini yapan emekçilerinde mağdur edilmemesi sonsuz dileğimizdir." dedi. 

Malatya günlerindeki standımız ziyare eden heyet içerisinde İsmet Arslan, Hakkı Genç,Hıdır Yılmazcan, Recep Sarıgül' de hazır bulundu.