Malatya'lılar, İstanbul'lularla 10-14 Ekim'de Yenikapıda Tek Yürek oluyor

Malatya Dernekler federasyonu koordinatörlüğünde 2. Düzenlenecek Malatyalılar İstanbul'da Yenikapı Ruhunda bir kez daha buluşarak dünyaya tekyürek olduklarını haykıracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Yenikapı yöresel buluşmaların bir yenisi daha başlıyor. Malatya dernekler Federasyonu Başkanlığı'nın geçen yıl ilkini gerçekleştirdiği "Malatyalılar İstanbul'da Yenikapı'da buluşuyor "etkinliğinin bir Yenisi daha 10- 14 tarihleri arasında gerçekleşecek . Malatyalılar dernekler Federasyonu MADEF tarafından koordine edilen "Malatyalılar İstanbul'da buluşuyor" programının lansman tanıtımı yapıldı. Esenler Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yenikapı etkinlik alanında yapılacak olan Malatyalılar buluşuyor lansman tanıtımı programının sunuculuğunu TV program yapımcısı ve sunucusu Ali Biricik yaparken, lansman tanıtımını Madef başkanı Yılmaz Durmuş yaptı. Çok sayıda Dernek başkanlarının katıldığı lansman tanıtım toplantısında Madef genel başkanı Yılmaz Durmuş çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Yılmaz Durmuş konuşmasında Malatya ruhunun Yenikapı'da 2 defa yeniden yaşatılacağını dile getirirken tüm malatyalıların tüm değerleriyle burada yer alacağını söyledi. Malatya Valiliğinin . Büyükşehir  belediye başkanlarının ve 13 ilçe Belediyesi'nin  burada yer alacağınıda ifade etti. Başkan Yılmaz Durmuş etkinlik alanındaki yeni düzenlemeleri anlatırken etkinlik alanına getirilecek yöresel ürünlerin denetimden geçirilerek getirilmesi gerektiğini a kalite ürünün olmalarını istedi. Misafirler için özel servis otobüsü tahsis edileceğini, geçmişte olduğu gibi Dernek başkanlarının ilçelerinden otobüs tutarak hemşerilerimizi yenikapı'ya taşıyacaklarını inandıklarını sözlerine ekledi. Tanıtım standlarında en çok ikramı Malatyalıların yaptığını herkesin tarafından dile getirildiğini vurgularken bu özel günleri Vuslat TV ve Er TV'nin Canlı yayın yapacağını söyledi. Herkesin sosyal medyasından etkinliği duyrulması, herkesin ev sahibi olduğunu misafirlerini ona göre ağırlama gerektiğini dile getirdi. Madef başkanı Yılmaz Durmuş Malatya'da yapılacak olan kayısı Festivali'nin haftasında Büyükşehir belediyesi ile beraber İstanbul'da 3-4 gün sürecek kayısı Festivali organizasyonununda müjdesini verdi. 

Lansman tanıtım programına Vuslat TV genel koordinatörü İskender Yılmaz, spor müdürü reklam pazarlama sorumlusu Murat Akkaya, Esenyurt eğitim-bir-sen şube başkanı Resul Aydoğan, ve çok sayıda Dernek başkanları bu özel günde yerlerini aldılar.