Malatya Diri, İri ve Bir olduğunu İstanbul'da haykırdı

AHA İSTANBUL - Küçükçekmece Malatyalılar derneğinin düzenlediği birlik beraberlik gecesinde Malatya'nın tüm değerleri İstanbul'a çıkartma yaparak, Malatyalıların gücünü bir kez daha haykırarak bir destan daha yazdılar.

Küçükçekmece Malatyalılar derneğin, Geleneksel olarak her yıl düzenledikleri Birlik Beraberlik gecesinin bir yenisini daha görkemli bir şekilde gerçekleştirdi. Küçükçekmece belediyesi Sefaköy kültür merkezinde gerçekleşen gecede Küçükçekmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa Karakaş ve yönetimi misafirlerini tek tek ağırladılar. Bu özel geceye katılanlar hep bir ağızdan BİR olduklarını, Diri Olduklarını ve İri olduklarını gösterircesine Malatya'nın özel insanları gecede yerlerini aldılar. Program sunuculuğunu Radyo Tv program yapımcısı Ali Biricik sunarken özel konuklar arasında Ak parti genel başkan yardımcısı Öznur çalık, Eski Bakanlardan Bülent Tüfenkçi, Malatya Büyükşehir belediye başkan adayı ve aynı zamanda Battalgazi belediye başkanı selahattin Gürkan, İstanbul milletvekili Ak parti genel merkez teşkilatlanma başkan yardımcısı Halis Dalkılıç, , Küçükçekmece belediye başkanı Temel Karadeniz ,Evkur Yeni Malatyaspor kulüp başkanı Makon Genel başkanı Adil Gevrek ve ismini sayamadığımız çok sayıda özel insanlar bu gecede yerlerini aldılar. 

Küçükçekmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa Karakaş 24 kasım öğretmenler gününü kutluyarak başladığı konuşmasında " Malatya birlik beraberlikde öncelik yapmış, dostluğun, gönüllü kardeşliği göstererek imzasını atmıştır. Malatya ilini temsil edene siyasetcilere büyük iş düşmektedir. Turgut Özal'dan sonra Malatya hak ettiği yerde değildir."dedi.

Evkur malatyaspor kulübü ve Malatya Konfederasyon başkanı Adil Gevrek'de konuşmasında " Malatyamızın birliği ve beraberliği için bir araya geldik. Malatya Büyükşehir belediye başkan adayımız Selahattin Gürkan'a Malatyalılar sahip çıkacaktır. "dedi. Başkan Adil Gevrek Malatyasporun sadece Malatya'nın değil bölgenin takımı olduğunu sözlerine eklerken, Alt yapı takımı kurmak için çalışmalarınında başladığının müjdesini verdi. 3 Aralık'da Mastöb kadın kolları başkanlığının ıurganizasyonuyla 150 engelli gönülleri maça götüreceklerini söyledi. 

Malatya Büyükşehir belediye başkan adayı ve Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan'da selamlama konuşmasında kendisininde öğretmen olduğunu Öğretmenin hem öğrendiğini, hemde öğrettiğini dile getirerek özel günü kutlarken Evkur yeni malatyasporunda başarılarını tebrik etti. Başkan Selahattin Gürkan konuşmasında " Malatya medeniyetin başladığı sıfır noktasındadır. İki destanı vardır. Danışment ve battalgazi destanı. İki destanı olan hiç bir şehir yoktur. Bu destanları Malatyalılar yazmıştır. Bizler bir olalım, diri olalım, Hep birlikde Malatyalı olalım" dedi. 

Konuklar arasında yer alan Küçükçekmece belediye başkanı Temel Karadeniz'de selamlama konuşmasında kendisinin Gürün'lü olduğunu  Malatyalı olmayı Kıl payı kaçırdığını dile getirirken Küçükçekmece Malatyalıları ağırlamaktan gurur duyduğunu ifade ederken , gecede bulunanların gönülerine bir kez daha taht kurdu. 

İstanbul milletvekili Ak parti teşkilatlanma genel başkan yardımcısı Halis Dalkılıç'da konuşmasında " Malatya her hangi bir il değildir. Malatya sorumluluğun farkında. Her zaman birlik beraberliğin yanında oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıda onunla beraber oldu. "dedi. Halis dalkılıç Durmak Yok Yola devam  ve Nerede kalmıştık sloganı ile sözlerine son verdi. 

Ak parti genel başkan yardımcısı milletvekili Öznur Çalık'da selamlama konuşmasında Evkur Yeni malatyaspor kulübü başkanı Adil gevrek'i ve Malatyaspor camiasını tebrik etti. Genel başkan yardımcısı Öznur Çalık  "Malatyalılar bizim ihtiyacımız olduğunda beydağı gibi dimdik duruyor. Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında dimdik duruyor. Malatyalı İstanbul'da belediye başkan adayları güçlü bir şekilde yer alıyor. "derken Malatya'lı belediye başkanlarının olacağına dairde göz kırptı. Eski bakanlardan Bülent Tüfenkçi'de "Malatyalı her gittiği. yere değer katıyor. Malatyalılar her ilde, ilçede yerelerini alıyor. Yaşadığı yere hizmet ve değer katmıştır. Türkiye'nin değişiminbe ve dönüşümüne katkı sağlayan, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu kanıtlamıştır. Malatyalılar delisiyle, velisiyle meşhurdur. Sıradan bir il değildir. Her şeyi alır satar ancak adam satmaz. Biz Malatyalılar yük olmayız, yükü alırız. "dedi. 

Konuşmaların ardından Malatya sıra gecesi ve Selahattin Alpay'ın  söylediği türkülerle gecenin anlamı dahada güzelleşti.. Program sonunda çekilen fotoğraflarla bu özel gün ebedileştirildi. Geceye katılanlar arasında Küçükçekmece esnaf odaları başkanı Mustafa Yorulmaz, Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse, Darende dernekler federasyonu başkanıı Hulusi Eser, Genç Mastöb başkanı Bilal Elmas, Kadın kolları başkanı Canan Altıntaş, gazeteci Yeşil Malatya dergisi sahibi Mehmet Tokgün, Akbaba Haber Ajansı yönetim kurulu üyesi mehmet İsimbay ve ismini sayamadığımzı çok sayıda özel konuklar geceye katılarak damgasını vurdular. 

Gecede Küçükçekmece Malatyalılar derneği  yönetim kurulu üyesi Sunay Tuncel'e hazırlanan yaş günü süprizinede Malatyanın değerleri şahitlik ettiler.