Malatya’da Yeni Dönem

AHA MALATYA-Malatya yerel basının da farklı bir olgu ile tüm basın mensuplarını çatısı altında toplayan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin dün özel konukları vardı.

 25 bin gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkan vekili Yılmaz Karaca ile Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan yeni açılan cemiyeti ziyaret ederek böylesine bir oluşumun ortaya çıkmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
 
Malatya’da yerel basının sorunlarının çözümü noktasında var olan eksikliği giderme adına yeni kurulan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti, toplam 78 üyesi bulunan ve 25 bini aşkın gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye oluyor. Türkiye'nin en büyük basın meslek örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan vekili Yılmaz Karaca ile Federasyon Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan yeni kurulan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret ederek yeni yönetime hayırlı olsun temennilerinde bulundular.
DOĞU’NUN EN İYİSİ
Bölgede böylesine büyük ve geniş bir cemiyet binasının Malatya Yerel basınına kazandırılmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getiren Federasyon Genel Başkan Vekili Yılmaz Karaca, yeni cemiyetin hizmetleri ve faaliyetleri ile kentteki yerel basının temsilcisi olacağına inandığını söyledi.
İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Karaca’da, böylesine geniş bir cemiyetin Malatya’da hayata geçirilmesinin son derece önemli olduğunu ifade ederek bu oluşumun hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
MALATYA’DA YENİ DÖNEM
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Ahmet Keskin ise bu ziyarettin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirterek, yeni bir oluşum olmalarına rağmen Malatya basının yüzde 70’inin kendi çatıları altında bir araya geldiğini söyledi. Malatya’da bundan sonra yerel basının hak ettiği noktaya gelmesi adına etkili bir çalışma yürüteceklerini belirten Keskin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na da üye olma adına girişimleri başlattıklarını söyledi. Federasyonun da katkılarıyla bundan sonraki süreçte Malatya yerel basınının daha da güçlenmesi adına bir çok etkinlik ve mesleki kursları hayata geçireceklerini belirten Keskin, yerel basın için Malatya’da artık yeni bir dönemin başladığını vurguladı.
EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER
Genel Başkan vekili Yılmaz Karaca ve İstişare Kurulu Başkanı İbrahim Erdoğan daha sonra yeni cemiyet binasını gezerek bilgi aldılar. Genel Başkan vekili Karaca, Doğu’da böylesine büyük ve fiziki olarak her şeyin düşünüldüğü bir cemiyet binasının oluşturulmasının ise don derece kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.
Bu arada Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin kısa süre içerisinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi olacağı belirtildi.