MAKON Malatya Konfederasyonu bayrağı Adil Gevrek'de

AHA İSTANBUL - İstanbul'da yaşayan Malatya'lılar birlik beraberlikleri bir üs çatı altında MAKON Malatya Konfederasyonunda toplanıyor

Kısa bir süre önce Aziz Damar başkanlığında  kurulan Malatya Konfederasyonu  olağan 1. kongresini gerçekleştirerek başkanlık bayrağı Evkur Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek’e teslim edildi.

Bağcılar’da bulunan Holiday İn otelde yapılan kongrede Malatya’nın tüm değerleri hazır bulunurken özel misafirlerde bu özel günde yerlerini aldılar.  Kongre divan başkanlığını Yusuf Girgin yaparken üyelerde Özgün Özçelik ve Nazife Özdemir oldu.

Kongrenin sunuculuğunu Tv program yapımcısı Ali Biricik yaparken  açılışında konuşan Kurucu başkan Aziz Damar MAKON'un Malatya Esenler federasyonu, İstanbul Malatya federasyonu ve Anadolu yakası Malatyalılar federasyonu ile kurulduğunu daha sonrada Pütürge dernekler federasyonunun dahil olduğunu, Pütürge dernekler federasyonu ile Darende dernekler federasyonununda bu çatı altında tek yürek olduklarını dile getirdi. Başkan Aziz Damar Battalgazi federasyonu, Kale federasyonu kurulması ile ilgili çalışmalarının son noktaya geldiğini sözlerine ekledi. Başkan Aziz Damar konuşmasında  bir üst çatı altında toplanılması gerektiğini,MAKON'un yeni dönemde bizim olmazsa olmazımızım derken, Mastöb derneğinin görevine devam ettiğini dile getirdi. Makon’un baskı unsuru olması gerektiğini İstanbul’da 3 belediye başkanı olduğunu bunun yeterli olmadığını, bu konfederasyona sahip çıkarak destek vermelerini istedi. Başkan Aziz Damar eksik kaldıklarını bundan sonrada baskı unsuru olarak siyasetcilere baskı unsuru olacaktır. "dedi. 

Kurucu federasyonlarından Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse’de selamlama konuşmasında tüm ilçelerin federasyonlarını kurarak geleceğe dair güç birliğinde yer almalarını istedi.

Programda misafirler arasında yer alan Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu selamlama konuşmasında “ Derneklerin en temel işi doğdukları yere hizmet olduklarını düşünüyorum. Eğer biz kendi kültürümüzü ve kendi değerlerimizi taşımazsak arkası kesik çalışmalar olur. Derneklere düşen tarihi sorumluluktur. Sizler çok iyi dayanışma limanısınız.  Merkezi yönetimin yapması gereken sosyal işleri siz yapıyorsunuz. Biz Malatya’yı büyütmek istiyorsak Türkiye’yi büyütürüz. Bu ülkenin bekası için taşın altına elini sokmamız gerekiyor. Karanlık dehlizleri ortadan kaldıracak, bu ülkenin gücüdür. “diyerek derneklere olan sorunlulukları bir kez daha hatırlattı.

Başakşehir belediye başkanı Yasin Kartoğlu "Mesele büyük oluşumların değil işin özüdür, peygamber efendimiz cennete girmek için iman etmeniz olduğunu söylüyor. Ben sizi Allah için çok seviyorum. Sizlerde birbirlerinizi çok zevinizki birliikte beraberlikde yarışalım.” dedi.

İstanbul İyi Parti il başkanı Buğra Kavuncu’da selamlama konuşması yaparak Malatya’lıların birlik beraberlikde örnek teşkil ettiğini dile getirdi.  

Eski milletvekili ve Beşiktaş belediyesi başkan aday adayı Gülay Yelekci konuşmasında " Malatyalılar elini attığı her işde başarılıdır.  Kardeşlik dostluk birlik beraberlik olduğu ildir,   iyi ki varsınız dedi.

Federasyon başkanlarıda Uygun Öztürk, Anadolu yakası Mehmet Taş,  Güngören kaleliler dernekleri adına Nevzat Kaya, Battalgazi dernekler federasyonu başkanı Mehmet kolay, Darende dernekler federasyonu başkanı Hulusi Eser, Van Anadolu federasyon başkanı Yunus Tunçil, Mardin dernekler federasyon başkanı İbrahim Biter, Miad başkan yardımcısı Ahmet Güler selamlama konuşması yaparak birlik beraberliğin önemini dile getirdiler. 

Adil gevrek kongre öncesinde delegelerle beraber toplu resim alındıktan sonra  yaptığı selamlama konuşmasında " Malatyamızın en büyük üst çatısı MAKON Malatya Konfederasyonudur ancak  büyük olan sevgi ve saygıdır. Bunun  içine sevgi dolduracağız. Bütün dernekleri bu çatı altında toplanmasını diliyoruz. Gönül dili ile bu çatı adtında toplamak istiyoruz. Bu birliği ve beraberliği hep beraber sağlıyacağız. 267 derneklerden oluşmaktayız. Mastöb çok büyük kuruluştur. Kuran ve kuculardan Allah razı olsun. İlçelerimizden kurulan federasyonları kurarken Malatya  konfederasyonunun kuruluşunu gerçekleştirdik. Hayırlı işlerde hep beraber yarışmamız lazım. Malatya’ya ,  ülkemize hizmet etmek için bir aradayız. Bu hizmete köyümüzün derneğinden başlamamız lazım. Bu konfederasyonla dahada güçlü olacağız. Malatyamıza bir kültür evi kazandırmak istiyoruz. Bir olmamız lazım, birlik olmamız lazım lazım diyerek Kültür evinin çalışması sinevizyonda gösterilerek tanıtıldı. Başkan Adil Gevrek Evkur Yeni Malatyaspor’un başarı grafiğini anlatarak başarının sırrının birlik beraberlikden geldiğini dile getirdi. Malatyalı olsun  çamurdan olmasın Malatya’lı olsun Adam olsun”dedi.

Makon kogresine çok özel misafirler katılırken Yeni Malatyaspor kulübü 2. başkanı Aziz Yalçınkaya, genç mastöb başkanı Bilal Elmas ve yönetimi, Malatyanın değeri  sanatcı Selahattin Alpay, Marmara mardinliler derneği başkanı , Eski Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Nusret Öncü, Tv program yapımcısı Perihan Bozkurt ve ismini sayamadığımız çok sayıda katılımcının yanı sıra Malatyaspor derebeyleri taraftarlarıda bu özel ana şahitlik ettiler. 

Kongrede oy birliği ile Evkur Yeni Malatyaspor kulübü ve Mastöb başkanı Adil Gevrek  MAKON Malatya Konfederasyonu başkanı  seçildi.  Kongre sonunda toplu resim karaleri ile bu özel gün ebedileştirildi. Özel isimlerin yer aldığı MAKON Malatya konfederasyonu yönetim kurulu listesi oy birliği ile 3 yıllığına seçildi.

Başkan Adil Gevrek ile beraber yönetim kurulunda Abuzer Yıldız, Ahmet Güler, Aziz Damar, Aziz Orhan, Cihan Akköse, Hamza Boztepe, Hasan Arıkboğa, Mahmut Beyhatun, Mehmet Çelik, Mehmet Taş, Mustafa Karakaş, Nazife Özdemir, Olgun Öztürk, Özge Özçelik, Mehmet Yiğit, Kasım Göktürk, Hamit Sürmeli, Ramazan Çatalgil, Nevzat Gültekin, Ömer Adıyaman, Mehmet Erdoğan, Cumali Sülün yer alırken Denetleme kurulunada ; Yusuf Girgin, Basri Düzenli, Halil Alabay, Cumali Bozbey, Sündüz Sözer, Ahmet Perk listede yer aldılar.