Mahmut Demirtaş:19 Mayıs'ın Heyecanı, Coşkusu Ve Gururunu Yaşıyoruz.

AHA ADIYAMAN-Adıyaman valisi Mahmut DEMİRTAŞ 19 mayıs Atatürk'ü anma gençlik ve spor  bayramı ile ilgili bir mesaj yayımladı.
Vali DEMİRTAŞ mesajında ;Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve aziz milletimizin varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi Samsun’dan başlayarak, milletimizin bağımsızlık duygularının ilk yansıması olup, Kurtuluş Zaferine atılan en önemli adımlardan birisidir. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin müjdecisi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamanın heyecanı, coşkusu ve gururunu yaşıyoruz.
Samsun’dan başlayan ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru, kurtuluşa ulaşmamızın ana unsurudur.  Bu anlamlı günün Cumhuriyetimizin gençlerine ve spora adanan bir bayram olarak armağan edilmesi geleceğe ışık tutacak ve aydınlatacak gençlerimiz için son derece önem arz etmektedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla 19 Mayıs'ta başlatılan medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacak ve şehitlerimizin kanı ile sulanan şanlı bayrağımızı ilelebet en yükseğe taşıyacaklardır. Gençlerimizi, milletimizin en büyük zenginliği olarak kabul ediyor, onlara milletçe güveniyoruz.


Bugün bir taraftan Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın anlamını özümsemeye çalışırken, diğer taraftan Manisa ilimize bağlı Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağındaki kazanın acısını da yüreğimizde hissediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyor, vatan ve millet uğruna büyük fedakârlıklar göstererek bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bütün şehitlere ve ebediyete intikal etmiş gazilere şükranlarımı sunuyor, bu vesile ile aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.