Mafed Kamil Göksu, Arapgir kültür derneği'nin sorumsuz davranışını kınadı

Arapgir kültür derneği başkanlığının "Arapgir Elazığ bağlansın" açıklamasına MAFED Ankara Malatya Dernekler Federasyonu Kamil Göksu'dan sert tepki geldi.

MAFED Malatya Ankara dernekler Federasyonu Başkanı Kamil Göksu "  Arapgir Elazığ bağlansın" açıklamasını yaptığı açıklama ile kınadı. Başkan Kamil Göksu yaptığı açıklamada "   İstanbul Arapgir Kültür Derneği nin Sosyal Medya Hesabında Arapgir İlçemizin Elazığ a bağlanmak isteği ile ilgili paylaşım üzerine çıkan tartışmayı dikkatle takip ediyoruz.

Malatya ve Elazığ Basınında yer alan haber ve yorumlar çerçevesinde (MAFED) Malatyalılar  Federasyonu olarak bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Bütün ilçelerimiz gibi ARAPGİR İlçemizde Malatyamızın ayrılmaz ve güzide bir parçasıdır.Arapgir ilçemiz kendine özgü kültürü,köklü geçmişi ile Malatyayı Malatya yapan değerlerden birisidir.Malatyamızdan ayrılması gibi bir şey söz konusu olamıyacağı gibi böyle bir keyfiyet herhangi bir derneğin veya benzeri bir STK nın yetki ve sorumluluk alanında değildir.(5422 Sayılı İl İdaresi Kanunun Madde 2 ve D bendinde belirtildiği şekliyle ilçe nin başka bir ile bağlanması ancak Vilayetler İdare heyetleriyle umumi Meclislerinin mütalaları alınır İçişleri Bakanlığının Kararı ve Cumhurbaşkanının onayı ile değiştirilebilir.) Bir STK nın böyle bir girişimi kabul edilemez.

Kaldıki Arapgir halkınında böyle bir talebi olmadığı gibi gündemlerindede böyle bir konu bulunmamaktadır.

Bu konudan yola çıkarak iki kardeş komşu il Malatya ve Elazığın karşı karşıya getirilmesi çok yanlıştır.Malatya ve Elazığ aynı kaderi paylaşan neşesi kederi bir olan Anadolunun iki güzide şehridir.Bu iki şehire ancak işbirliği içerisinde kalkınmak için el ele vermek yaraşır.

STK lara ve değerli basına düşen vazifede bu işbirliğini pekiştirmek için gayret sarfetmek olacaktır.Biz Malatyalılar Federasyonu olarak Malatya ve Elazığı ın dostluğunu esas alan çaba içerisinde olduk ve bu şekilde devam edeceğiz.

Kamu oyuna saygılarımızla duyurulur.

 

Malatyalılar Federasyonu Başkanı

Kamil Göksu