Madef ailesi, boğazın eşsiz güzellikleriyle bereket sofrasında buluştular

AHA İSTANBUL - Madef Malatya dernekler federasyonu ailesi ve özel konukları 7'den 70 'e Boğaz turuyla düzenlenen bereket sofrasında bir araya gelerek geleceğe dair "Gözünüz bizde olsun" dediler.

Madef Malatya dernekler federasyonu genel merkezinin düzenlediği özel etkinlikle tüm aileleri boğaz turuyla  kahvaltı bereketinde buluşturdu. Üsküdar belediyesine ait Valide Sultan gemisinde düzenlenen bereket sofrasında Malatyalılar yediden yetmişe aileleriyle katıldılar. Malatya Dernekler federasyonu Üsküdar ilçe başkanı Rıfat çeker ve yönetimi gelen misafirlerini gemiye binerken tek tek karşıladılar. Boğazda geçen özel turda kahvaltı bereketi ayrı bir anlam kazanırken Üsküdar belediyesi gemi rehberi Hilmi Erdem Boğazın tarihini görselleriyle anlatarak misafirlerin boğaz tarihiyle yaşamasınıda sağladı. Radyo Tv program yapımcısı Ali Biricik'in sunumunu gerçekleştirdiği programda açılış konuşması yapan Madef Malatya Dernekler federasyonu başkanı Yılmaz Durmuş  konuşmasında "Madef  ailesi her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Madef olarak özel programlar yapmaya devam edeceğiz. "dedi Başkan Yılmaz Durmuş fedekarlıklarını hiç esirgemeyen başta eşi Hacer Durmuş'a ve diğer yönetim kurulunda bulunanların tüm eşlerine fedekarlıklarından dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz Durmuş konuşmasında "Yaptığımız hizmetlerin üstüne koyarak devam edeceğiz. İstanbul kayısı döneminde hem kayısı konuşulacak, hemde Malatya'yı konuşulacak."dedi. Başkan Yılmaz Durmuş geminin tahsisinden dolayı Üsküdar belediye başkanı Hilmi Türkmen'ede teşekkür etti.

Kahvaltı bereket sofrası sonunda ilahiyatcı İsmail Bayhan bereket duasını şükür okuduktan sonra söylediği ilahilerlede gönüllerede dokundu. Üsküdar belediyesi gemi personeli ve Malatya'lı olan Zabıta ekipleride hemşerilerilerine yaptıkları hizmetlerle bu özel günü taçlandırdılar. Geminin seyir terasında boğazın eşsiz manzarasıyla çekilen fotoğraflar günün anısına ve hatıralara yazıldı. Kimileri martılara ekmek atarken kimileride uzun zamandır bir araya gelmenin hasretini boğaz manzarısı eşliğinde giderdiler. 

Bu özel güne çok sayıda misafirlerde katılarak aile fotoğraf karalerinde yerlerini aldılar. Güngören Malatyalılar dernek başkanı Dursun Kaplan. Malatya dernekler federasyonu başkanı Hulusi Eser, Yeşil Malatya dergisi imtiyaz sahibi Mehmet Tokgün, Dahiliye uzmanı Dr. İncememet Malatya Yaygın dernek başkanı İsmet öztürk ve ismini sayamadığımız çok sayıda katuılımcı aileleriyle davete icabet ettiler.