Kuzey Amerika'da Gezilmesi Gereken Yerler

Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber gezi tutkunları seyahat planı yapmaya başladı.

Kuzey Amerika'da Gezilmesi Gereken Yerler


Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber gezi tutkunları seyahat planı yapmaya başladı.

Yeni rotalar keşfetmek, farklı kültürleri deneyimlemek isteyen gezginler için Kuzey Amerika oldukça ideal bir lokasyon. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gezilip görülmesi gereken birçok adres bulunur. Gezginlerin yapması gereken en önemli detay, gidecekleri yerlerdeki anılarını fotoğraflarla ölümsüzleştirmek için yanlarına profesyonel fotoğraf makinesi almayı unutmamaları. Harika deneyimler biriktirmek isteyenler için Kuzey Amerika oldukça ideal bir seçim. İlk adım olarak gezginlerin Kuzey Amerika için uçak bileti satın almaları gerekir. Gezginler uçak bileti satın alma sayfasında, seyahat edecekleri rotayı arama kutucuğuna yazdıktan sonra uçuş ara butonunu kullanmalılar. Uçuş ara butonu, seyahat edilecek rotayla ilgili uygun uçuşların listesini sunar. Sonrasında da gezginler kendileri için uygun olan tarih ve saate bilet satın alma işlemini gerçekleştirebilirler.

Kuzey Amerika Hakkında Merak Edilenler
Kuzey Amerika’ya seyahat edecek gezginlerin merak ettikleri belli başlı konular vardır. Bu konuların başında Kuzey Amerika’daki ulaşım imkanları gelir. Kuzey Amerika’ya yapılan yolculukların çoğu hava yolu ile gerçekleştirilir. Kıta içerisinde gezginler demiryolu, havayolu ve karayolu gibi farklı seçenekleri de tercih edebilirler. Meksika, ABD ve Kanada gibi ülkelerde karayolları ulaşım için oldukça gelişmiştir. Burada ulaşımda yoğun olarak kişisel araçların tercih edildiği görülür. Gezginlerin Kuzey Amerika hakkında merak ettiği bir diğer detay ise bölgede konuşulan dildir. Kanada ve ABD’de halkın çoğunluğunun İngilizce konuştuğu bilinir. ABD’nin bazı güney bölgeleri, Karayipler’in belli bölgeleri, Meksika ve Orta Amerika’nın büyük çoğunluğunun ise genellikle İspanyolca konuştuğu bilinir. En çok merak edilen detaylardan biri de bölgedeki yemek kültürüdür. Kuzey Amerika, göçmenlerin yoğun olarak yer aldığı bir bölge olması sebebiyle mutfak kültürü de çeşitlilik gösterir. Fast-food yiyecekler ve çin yemeklerinin bölgede sıklıkla tercih edildiği görülür. Özellikle göçmenlerin bulunduğu yerlerde yöresel farklı lezzetlere rastlamak da mümkündür. Gezginlerin Kuzey Amerika’ya dair merak ettikleri önemli bir diğer detay ise bölgede kullanılan para birimidir. Kuzey Amerika’da her ülkenin kendine özel para birimi bulunur. Orta Amerika’nın çoğunda ve Karayiplerde Amerikan Doları kullanılır. Kanada ve Küba’nın ise kendi yerel para birimleri bulunur. Buraya seyahat edecek gezginler Kanada ve Küba’nın yerel para birimini kullanmak durumunda kalabilirler. Mastercard ve Visa ise birçok kıtada kabul görür.

Kuzey Amerika’da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler
Kuzey Amerika’yı yakından keşfetmek isteyen gezginlerin gezip görmesi gereken birçok rota bulunur. İşte, Kuzey Amerika’ya seyahat edecek gezginlerin mutlaka görmesi gereken rotalar;

- Amerika Birleşik Devletleri: Özgürlük ülkesi olarak tanınan Amerika Birleşik Devletleri, gezginlerin vazgeçilmez rotaları arasında yer alır. Gezilip görülmesi gereken birçok lokasyona sahip olan bu ülkede, New York turistlerin gözbebeği konumundadır. Ülkemizden de birçok gezginin seyahat ettiği şehirlerden biri olan New York mutlaka yakından görülmesi gereken rotalardan biridir. İstanbul New York uçak bileti fırsatlarıyla siz de ABD’nin popüler şehirlerinden biri olan New York’u keşfetmeye hazır olun! İstanbul New York uçak bileti kampanyalarından faydalanarak siz de Amerika Birleşik Devletleri’ni yakından tanımaya ne dersiniz?  Dünyanın modern ve en büyük ulaşım ağına sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, turizm açısından da oldukça gelişmiştir. Amerika Birleşik Devletleri mutfağında fast-food oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunun yanı sıra ülkeye ait geleneksel lezzetler de bulunur. Mac&Cheese olarak bilinen makarnaları oldukça meşhurdur. Ülkede hindi de birçok yemeklerde tercih edilmesi yönüyle oldukça popülerdir. Amerika Birleşik Devletlerine seyahat edecek gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca şehirleri; New York, San Francisco, Şikago, Boston, Los Angeles, Miami, Las Vegas ve San Diego olarak sıralamak mümkün.

- Kanada: Kuzey Amerika’nın büyük bir bölümünü kaplayan Kanada, yerli ve yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan lokasyonlardan biridir. Doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan ülkede turizm sektörü oldukça gelişmiştir. Kış aylarında kayak ve buz hokeyi sporlarının popüler olduğu ülkede gezginlerin oldukça keyifli vakit geçirebilecekleri birçok aktivite bulunur. Yaz aylarında birçok festivalin düzenlendiği ülkede, gezginlerin oldukça keyifli zaman geçirmesi mümkündür. Kanada uçak bileti fırsatlarından yararlanarak siz de eğlenceli bir tatil hazırlığı yapmaya ne dersiniz? Kanada uçak bileti kampanyaları ile gezginler hem ekonomik hem de eğlenceli bir seyahatin keyfini çıkarabilir. Kanada’da mutlaka gezilmesi gereken başlıca rotalar şunlardır; Halifax, Toronto, Montreal, Niagara, Ottawa, Tobermory, Vancouver, Quebec ve Victoria.

- Meksika: Tarihi dokusu ve mimari yapılarıyla gezginlere unutulmaz bir gezi deneyimi yaşatan Meksika, rüya gibi bir tatil planlayanların vazgeçilmez rotasıdır. Meksika geniş bir coğrafyaya yayılmış olması sebebiyle her bölgede farklı sıcaklıklar gözlemlenir. Farklı kültürlerin etkisinde kalan Meksika mutfağında herkesin kendi damak zevkine uygun lezzetler bulması mümkün. Biftek ve balık bölgede en çok tercih edilen besinler arasında yer alır. Antojitos adıyla bilinen atıştırmalıklar da ülkede hemen her yerde kolaylıkla bulunabiliyor. Meksika’da gezginlerin mutlaka gezip görmesi gereken başlıca rotaları; Acapulco, Campeche, Merida, Chichen, Cozumel, Zinacantan ve Yucatan olarak sıralamak mümkün. Gezginler, uygun Meksika uçak bileti fırsatlarından yararlanarak ülkeyi yakından keşfetmenin ayrıcalığını yaşayabilirler.