Kurban Derileri Bu Yıl Da Türk Hava Kurumuna.

AHA TEKİRDAĞ-Türk İslam Aleminin dini bayramlarından olan Mübarek kurban bayramı ,04. / 07.Ekim 2014 tarihleri arasında idrak edilecektir.

Kurban kesmek ,Yüce Allah'ın rahmetine yaklaşmak için yapılan bir ibadet olup,Müslüman ve ekonomik durumu iyi olana vaciptir.Bu yıl da İlçemiz de Mübarek kurban bayramında kurbanlar kesilecek.Yoksul ve muhtaç insanlarımıza etleri dağıtılacak.

   Türk İslam alemin de, yardımlaşmanın doruğa çıktığı Mübarek Bayramda, Kurban edilen hayvanların derileri de ,TÜRK HAVA KURUMU yetkililerince bayram süresince toplanacak.

   THK Malkara Şubesi Saymanı Üzeyir KOCAKIR’dan alınan bilgiye göre ,2014 yılı Kurban bayramı süresince, İlçe merkezi ve 73 Mahallede kurban derileri toplanarak ,deri Mütahitlerine resmi belgeler karşılığı teslim edilecektir.

    2013 yılı Kurban bayramında 2.267 adet koyun derisi, 388 adet keçi derisi, 216 adet sığır derisi(7.280.kğ) toplanmıştır.2013 yılı kurban deri geliri ise 57.598,90.TL.dır.

   2014 yılı kurban derilerinden Koyun derisi adedi 6,10.TL,keçi derisi adedi4,00 .TL,sığır derisi Kğ mı 3,45.TL.satışı yapılmış olup 41.425,00.TL gelir beklenmektedir.

   THK Şube Saymanı Üzeyir KOCAKIR “ 2014 yılı Mübarek kurban bayramında bu kutsal görevimizde kurban derilerini kurumumuza bağışlayarak bizleri  destekleyecek başta Hayırsever Malkara Halkına teşekkür eder Cenabı HAK’tan kesmiş oldukları kurbanların kabulünü dilerim.Bir sonraki kurban bayramında tekrar kesmeyi Yüce ALLAH nasip etsin.İlçemiz Kaymakamı sayın Mahmut HALAL,Belediye Başkanımız Sayın Ulaş YURDAKUL,İlçe Tarım Müdürümüz,KARYEM Şirketi yöneticileri Metin İLGÜN ve Hakkı GÜLERMAN beyler,İlçemizin değerli Müftüsü sayın  Ali GÜLBAĞCI ile Tüm Muhtarlarımızın bizlere destek vereceklerine gönülden inanıyoruz..Onlara gönülden teşekkür ediyoruz.Tabii ki THK nun sadece deri fitre toplama görevi yok havacılık faaliyetleri yanında her zaman Türk devletinin ve milletinin hizmetindedir.Orman yangınlarında müdahalede birinci sırada THK Uçaklarıdır.Allah göstermesin deprem felaketinde yine milletinin hizmetindedir.Kurduğu ve eğitim öğretime başladığı THK Üniversitesinde ücretsiz öğrenci de okutarak TÜRK gençliğine hizmet verildiğini,Bu vesile ile 2014 yılı Mübarek kurban bayramının İlçemize ve bütün TÜRK-İSLAM alemine hayırlara vesile olmasını belirtmiştir.

           

 

 

     

RİZA DÖNER.