Kolonya Çeşitleri

İlk kez 1709 senesinde Köln'de üretilmiş olup üreticisi İtalyan Giovanni Palolo Feminis ferahlatıcı özelliği bulunan bu kokuyu bulmuştur.

Koku denildiğinde ilk akla gelen ürünler arasında kolonya yer almaktadır. Oldukça eski bir kullanımı olan bu koku çeşidi tüm zamanların en bilindik ve yaygın kullanılan ürün olma özelliği gösterir. İlk kez 1709 senesinde Köln’de üretilmiş olup üreticisi İtalyan Giovanni Palolo Feminis ferahlatıcı özelliği bulunan bu kokuyu bulmuştur. Kendi arasında da çeşitlere ayrılmaktadır.

Cilt üzerinde ferahlık hissi yaratması ve rahatlamaya yardım etmesi kokunun bu kadar sevilmesinde ve tercih edilmesinde önemli rol oynamıştır. Günümüze kadar gelen ve bilinirliği en yüksek olan türü ise limon aromalı olan çeşididir. Ancak yasemin, incir ve mandalina içerikli ürünler oldukça sevilmekte ve kullanılmaktadır. Beğenilen bu ürün, günümüzde pek çok farklı marka tarafından üretilmektedir.

Kolonya Kullanımı

İçerisindeki alkol ile hijyen sağlama özelliği de olan kolonya önemli günlerde misafirlere ikram edilmektedir. Bu nedenle hemen her evde olduğunu söylemek mümkün! Ayıltıcı etkisi nedeniyle fenalık geçiren kişilere de sık sık bu kokular koklatılmaktadır. En çok tercih edilen markalar ise Otacı, Rebul, Johnsons Baby ve Arko olarak gösterilir. Dilediğiniz çeşit ve uygun fiyat için https://www.kozmela.com/kolonya sayfasını ziyaret edebilirsiniz.