Kirli Defterleri Canlı Yayında Açtı
AHA TEKİRDAĞ- 102.1 Tempo Fm'de yayınlanan Metin Engin ve Trakya Gündem Gazetesi İmtiyaz sahibi, Abdurrahim Yıldırımın sunduğu Gazeteli Muhabbet Programı'nın konuğu Merkez Parti Ergene İlçe Başkanı Kevser Koçerdin Gençalp oldu.
Çorlu ve Ergene’de yerel anlamda muhalefet diye bir şeyin olmadığını kaydeden Kevser Koçerdin Gençalp; “ Körler, Sağırlar birbirini ağırlar, bölgemizdeki siyasiler aynen bunu yapmaktadırlar. Görünen yerde kavgalarını yapıyorlar, görünmeyen yerlerde ortak imzalarını atıyorlar” dedi.
Uzun bir süre aktif siyasetten uzak kalan ve Merkez Parti Ergene İlçe Başkanı olarak Aktif siyasete geri dönen Gençalp, 1999 yerel seçimlerinde DSP den Çorlu Belediye Meclisi üyesi seçilmesinden sonra, Belediye de dönen kirli ilişkileri ve üzeri örtülen kirli defterleri de canlı yayında tek tek açıkladı. Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin Çorlu Kongresinde yaptığı konuşmayı da değerlendirerek; “Bu güne kadar ne yaptı, Şehrimize ne kazandırdı. Ayrıca Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı kamu yatırımlarını yavaşlatmakla eleştirmiş, Soruyorum bu konuda elinde bir belge bvar mı. Her iki taraf da topu birbirine atarken, kayıkçı kavgasını andıran, hiç de etik olmayan bir siyasi anlayışın içerisindeler” dedi. Programda Kevser Koçerdin Gençalp'in siyasete uzun bir ara vermesinden sonra neden Merkez Parti'yi seçtiği, Ergene ve Çorlu'da ki muhalefetin durumu konuşuldu. Tekirdağ Ak Parti Medya ve Tanıtım Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcısı Hakan Sunal da canlı yayına sorularıyla katıldı.
Siyasetten neden uzak kaldınız!
Abdurrahim yıldırımın: "Siyasetten neden uzak kaldınız ve Merkez partiyi tercih etmenizdeki nedenleri nelerdi? Diğer partilerden merkez partinin farkı nedir sorusuna Kevser Koçerdin Dinçalp: "1999 yılı yerel seçimlerine buradan kendisini rahmetle anmak istiyorum. Meslek babam dediğim İlhan Ersil'in teşvikleriyle girdim kendisi o dönem Demokratik Sol Parti'den belediye başkan aday adayıydı. Ben de meclis üyesi aday adayı oldum. O dönemde Demokratik Sol Parti'de başkan adayları merkezden yani Rahşan hanım tarafından belirleniyordu. Günümüzde olduğu gibi çok fazla aday adayı mevcuttu. Siyasetin şeyi bu o dönemde hiç şans verilmeyen birisi aday seçildi. İlhan Ersil'in siz gireceksiniz siz tercih edildiniz. Ben seçilmemiş olsam bile siz bu saygısızlığı yapamazsınız devam edeceksiniz dedi. Seçimlere girdik var gücümüzle çalıştık Demokratik Sol Partiden Rauf Çetiner belediye başkanı oldu bizde meclis üyesi olduk. O dönem bizler İlhan Ersil'in grubu olarak Rauf Çetiner tarafından ayrıştırıldık, kendi partimiz içinde muhalefet olduk bu olanlar yüzünden siyasetten uzak durdum. Biz partiye muhalefet değildik belediye başkanının muhalifi olmuştuk öyle gösterildik. Karşı çıktığımız konularda şiddet darpta yapıldı. Rauf Çetiner o dönemde meclis üyesi İrfan Köseoğlu'nun gözüne yumruk atarak gözlüklerini kırdı. İlçe başkanını kovdular. Benim kullandığım yeri yıktılar beni yıldırmak için belediye kepçeleriyle. Siyasetten uzak kaldım ancak sosyal çalışmalarımdan hiçbir şekilde uzak kalmadım. Meslek hayatımda meslek grubumla birlikte çalışmaya devam ettim. Mali müşavirler muhasebeciler birliği dernek başkanlığı yaptım o dönem belediye meclis üyeliğimle paralel yürüyen bir dönemdi. En rahat olduğum grubum meslek grubum diyordum o dönemde. Odamız Tekirdağ'daydı. çok uyumlu çalışmalarımız oldu o dönemde. Geçtiğimiz dönemdeki yerel seçimlerde biliyorsunuz Tekirdağ büyükşehir belediyesi oldu. Ergene ilçesi kuruldu. Ergene ilçesi kurulunca Milliyetçi Hareket partisinden hem meslektaşım olan ve çok saygı duyduğum milletvekilimiz Bülent Belen aradı beni. Dedi ki hemşerim benim elim taşın altında. elini taşın altına koyma vakti gelmedi mi doğduğun yer için dedi. Sayın Bülent Belen beni teşvik etti. Ergene'de çok güzel bir seçim çalışması yaptık sonuçlar bizim beklediğimiz gibi gelmedi. Gelmeyince de siyasete bir ara verildi. Seçim bitti iş bitti oldu. Boşluk oluştu. Bu boşluğu da merkez parti değerlendirdi" Diyerek yanıt verdi.
Siyaset meslek olmaktan çıkartılmalı!
Siyaset artık günümüzde çıkar rant menfaat makam ve şöhret için yapılan bir iş oldu diyen Kevser Koçerdin Gençalp: "O koltuklara oturanlar bir daha oradan kalkamaz oldular. Bölgemizde de böyle. Kadrolu adaylar var siyaset artık meslek olmaktan kurtarılmalıdır. her meslekten başarılı olmuş ve iyi yetişmiş insanların ülkemizin ve bölgemizin hatta insanlığın sorunlarına çözüm üretmek için çalışma sanatıdır onun için Merkez parti. Çünkü Merkez parti önce insan dedi. İşte bu zihniyet beni Merkez partiye iten" Dedi.
Muhalefet vardı da biz mi görmedik!
Kevser Koçerdin Gençalp, Çorlu ve Ergene’de yerel anlamda hiçbir şekilde muhalefet olmadığını, her şeyin birbirinin içine geçtiğini ifade etti. Metin Engin'in bölgemizde sürekli bir iktidar oluşuyor. bölgemizdeki muhalefette çok zayıf. Siz muhalefette nasıl olacaksınız. Var olan muhalefetin durumunu nasıl değerlendiriliyorsunuz sorusu üzerine Dinçer:"Muhalefet yok diyorum ben. Muhalefetin adı var. Sonuçta hepsi birlikte çalışıyor görünen o değil mi yıllardır. Bir şekilde hangisi zorda kalsa birbirlerine omuz veriyorlar. Ekranların karşısında kavga ediyorlar. Bakıyoruz liderlere herkes bağırıyor kuru gürüldü, biraz sonra bir bakıyoruz hepsi birleşmiş" olduğunu belirtti.
Gündemi değiştirmeye çalışıyorlar!
Canlı yayına facebook üzerinden sorularıyla katılan Ak Parti Tekirdağ İl Başkan yardımcısı Hakan Sunal'ın gündemde olan Osmanlıcanın zorunlu ders olarak okutulması hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna. Kendisi biliyor mu diyerek karşılık vereren Dinçer: "Tarih hep tekerrürden ibarettir diye geçmişten günümüze kadar gelen güzel bir söz var. Osmanlıca eğitimi zaten üniversitelerde veriliyor. Öğrenmek isteyen öğrenir Kuran'da aynı şekildeydi. Eski Türkçe de. Ben İlkokul 3. sınıftayken babam beni yaz tatilinde Kuran kursuna gönderdi Eski Türkçeyi öğrendim, hiç kimse engel olmadı bize. Ben şu andan bunu gündemi değiştirmek olarak görüyorum. Hiç kimse kanmasın ben bu konuyu tartışmak bile istemiyorum. Bölgemizin tüm sorunları bitti de Osmanlıca mı tartışacağız" Dedi.
Bedelli askerliğe karşıyız!
Abdurrahim Yıldırım'ın Merkez parti olarak siz bedelli askerliğe nasıl bakıyorsunuz şeklindeki sorusuna Kevser Koçerdin Gençalp bedelli askerliğe karşı olduklarını söyledi ve Dinçalp: "Bizim partimizde ayrım yok ötekileştirme yok. Biz kurtuluş savaşımızı bedelli askerlere karşı kazandık" Dedi.Yıldırım'ın, annesi baş örtülü diye yemin töreninde annesini törene almayan komutan, o çocuk şehit olduğunda hiç utanmadan sıkılmadan elini öpmeye gidebiliyordu demesi üzerine Dinçalp: "Merkez parti, adı üzerinde insanımızın merkezinde. Bu söyledikleriniz hep uç kısımlar. Yıllarca bunları yaşattılar bize. Hep uç noktaları yaşadık ama biz uçlarda yaşamak istemiyoruz, memleketimizde insan gibi yaşamak istiyoruz. Haklarımız ve özgürlüğümüzle birlikte" Dedi.
Topraklarımızdan zehir fışkırıyor!
Eski defterlerin açıldığı programda Abdurrahim Yıldırım'ın Çorluda siyasetin en çetrefilli olduğu dönemlerde siyaset yaptınız. o dönemden bu güne kadar üstü örtülmüş kirli defter ne varsa açıklayın demesi üzerine Dinçalp: "Meclis üyesi olduğum dönemde, o dönem yapılan planların altından hala şu anda belediyeler çıkamıyor. Bunu Yeşiltepe için söylüyorum bunu Sanayi bölgesi için söylüyorum. Şehir planları yapılacak denildi, ihaleler verildi. Encümen üyeliği de yaptım o dönemler. İmar planlarının verilme şekline karşı çıktık o dönemde havadan ölçtüler, yolları fabrikaların üstünden geçirdiler. Havadan ölçtüler, şu anda Yeşiltepe'de birçok insanın yeri belli değil yer mevcut ama planda yok tapuda yok herşey arap saçı oldu. Ondan sonra gelen Belediyeler devraldıkları miraslarla başları dertte. Çorlu'ya şehir planlaması yapılmadı deri fabrikaların kurulduğu zaman. Hiçbir tedbir alınmadan plan yapılmadan sanayi geldi. Bizim topraklarımız verimli topraklardı şimdi zehir fışkırıyor" Dedi.
Rasim Yüksel Tribüne oynamasın, santral programlarını açıklasın!
Ergene'ye yapılacak olan kömür santraliyle ilgili Abdurrahim Yıldırım'ın: "Sayın Rasim Yüksel mecliste tribüne oynama burada da konuş derler. Bu güne kadar kamuoyuna çıkıp tavır aldığını görmedim" Demesi üzerineGençalp: "Termik santraline karşıyız. Biz buradan davet edelim bu konuyla ilgili açıklamalarını yapsın. Programlarını hazırlasın bizde destek veren imzayı atalı" Dedi.
Körler sağırlar birbirini ağırlar!
Yıldırım'ın:" Özlem Yemişçi'nin Ak Partiden gelecek kamu yatırımları belediye tarafından engelleniyor. Basit bir örnek veriyorum Denizli adliyesinin parası buradan gitti. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz" diyerek Dinalp'e düşüncelerini sorması üzerine, Dinçalp: "Körler sağırlar birbirini ağırlar. Basında, ekranlarda, bizlerin karşısında sürekli eleştiriyorlar birbirlerini. Özlem Yemişçi milletvekili olduğu zamandan bu yana hangi katkılarda bulundu ne değiştirdi. Ünal Baysalı eleştiriyor. Ama belge göstermesi gerekir. Görünen yerde kavgalarını yapıyorlar, görünmeyen yerlerde ortak imzalarını atıyorlar. Vatandaşta böyle uyutuluyor. Ben vatandaş uyansın diyorum" diyerek düşüncelerini belirtti.
Haber: Abdurrahim Yıldırım