Kırklareli''ne bir köprü eseri''de çılgın Malatya'lı Hüseyin Memiş'ten

AHA İSTANBUL - Malatyalı olupta gittiği yerde damgasını vurmadığı yurt kalmazken, arkasında da eser bırakıyor.

Malatya Pütürge'den çıkıp 10 yaşında İstanbul'a gelen iş adamı Hüseyin Memiş atasının yaşam izini şimdide Kirklareli semalarına taşıyor. Malatya Pütürge Örmeli köyü dernek başkanı da olan Hüseyin Memiş Malatya Pütürge Örmeli köyüne yaptığı Ahde vefadının yanı sıra, İstanbul'daki yoğun yaşam mücadelesinden kaçıp ikinci Malatya'yı kurmak ve ruhu yakınlara taşımak için kolları  sıvadı. Kendi yaşamına özgü Çiftlik kurarken dostlarını ve yakın arkadaşlarını da bu heyecandan mahrum etmiyor. Onlara yarenlik yapıp mülk alımlarında öncülük ediyor. 

Hüseyin Memiş hayalini gerçekleştirdiği çiftliğinde derenin üstüne köprü kurarak adını buralara yazdırırken yeni yaptırdığı su havuzu ile de çevresine hayırlarda bulunacak. Kuşları da unutmayan başkanı Hüseyin Memiş kapı üstlerine koyduğu yemlikler ve suluklar da onların nasiplerini eksik etmyor. 

Kendisini ziyaret eden misafirlerine de Malatya misafirperverliği ile de adından sıkça söz ettiriyor. Güngören Malatyalılar Derneği Başkanı Dursun Kaplan bu ziyarette yerini alırken Hüseyin Memiş'in hayalini ortak olup her projede imzası olan Ustalar da yanı başında yer alıyor.