Kırkından sonra Kemal Ertik hayatını madalyalarla doldurdu

Emekli olduktan sonra atletizme başlayan Kemal Ertik, azmin ve başarının alın teriyle olduğunu pistlerdede kanıtlıyor.

Ayakkabı sektöründe 49 yıl imalat ile uğraşan yıllarca gecesini gündüzüne katan Kemal Ertik, Emekli olduktan sonra mutluluğu pistlerde buldu. Kilo vermek için başladığı koşu, maratonlarda madalyalara kadar uzandı. Koşmaya başladığı anlarda tanıştığı arkadaşlarla madalyalara kavuşmak için alın terini dökmeye başladı.  Start aldığı her maratonda hedefe kilitlenen Kemal Ertik 49 madalyayla  gövde gösterisi yapıyor. 

Halen maratonlarda koşan Kemal Ertik İstanbul Master atletizm kulübünde profesyonel koşusuna devam ederken en son katıldığı 59 -  64 yaş arası 15 km 41 İstanbul Vodafone maratonun da 33.000 koşucu arasında 1712. sıralarda yer alarak koşuya katılan %96 kişiyi geride bıraktı. Kemal Ertik İstanbul maratonları tümüne katılırken Cumhuriyet, Gazi, Mersin maratonu, İzmir şehit Fehmi Ethem koşusu, 24 Kasım öğretmenler koşusu, Atatürk koşuları ve ismini sayamadığımız çok sayıda maratonda derece aldı.

Usta maratoncu Kemal Ertik usta bisikletçi olup bisiklet yarışlarında da kendini kanıtlayan özel bir isim. 

Profesyonel koşucu Kemal Ertek'in maraton yarışlarında en büyük destekçisi hayat arkadaşı Asuman Ertik oldu. Asuman Ertik  her maratonda eşinin yanında olup adeta teknik direktör gibi maraton heyecanını o da yaşıyor.     

Kemal Ertik kimdir? 

Aslen istanbul'lu olup 1956 yılında doğdu. Eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra hayatını daim ettirmek üzere 49 yıl ayakkabı sektöründe imalat da çalıştı. Yıllardır Güngören'de oturan Kemal Ertik 46 yaşında emekli olunca kilo vermek için koşmaya başladı. Başladığı koşu hayatının dönüm noktası oldu. 2013 yılında Zeytinburnu Cumhuriyet koşusu ile başladığı maraton, aldığı  49 madalyalarla devam ediyor.