Kepez'li Boksör Rusya'da şampiyon

AHA ANTALYA- Kepez Belediyespor Kulübü’nün, olimpiyatlara hazırladığı boksörü Adem Furkan Avcı, Rusya’da Açık Kupa Boks Turnuvası’nda büyükler kategorisinde 64 kiloda şampiyon oldu. Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Valuev, Avcı’nın çok iyi bir boksör olduğunu söyledi.

Kepez Belediyespor’un, Avrupa ve Türkiye şampiyonu unvanlı boksörü 17 yaşındaki Adem Furkan Avcı, uluslararası ringlerdeki başarılarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce iki kez Avrupa şampiyonu olan Avcı, Rusya’da katıldığı turnuvada birincilik kürsüne çıktı.
Başarılı genç boksör, Rusya’nın Vlademir kentinde 9-13 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve 4 ülkeden gelecek vaat eden boksörlerin davet edildiği Açık Kupa Boks Turnuvası’nda şampiyon oldu.

Dünya şampiyonundan Kepezli boksöre övgü

Deniz Tahincioğlu’nun çalıştırdığı Adem Furka Avcı, final maçını Vladimir kentinin en iyi boksörü olan Evdokimov Daniel ile oynadı. Adem Furkan Avcı, 3 bine yakın sporseverin izlediği final maçında Rus rakibini yenerek 64 kiloda altın madalyaya uzandı. Turnuva maçlarını izleyen eski Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Nikolai Valuev de Türk boksörü başarısından dolayı kutladı. Valuev, övgüyle söz ettiği Avcı’nın çok iyi bir boksör olduğunu ve gelecekte birçok şampiyonluklar kazanacağını belirtti.
Kepezli boksör, turnuvaya gençler kategorisinde katılmasına rağmen maçlarını büyükler kategorisinde yaptı.

Hedef de 2016 Olimpiyatları var

Adem Furkan Avcı’yı ve Antrenörü Deniz Tahincioğlu’nu, Antalya’ya şampiyonluk gururu yaşattıkları için kutlayan Kepez Belediyespor Kulübü Başkanı Ahmet Ünlüoğlu da “Furkan’ımızı Brezilya’da 2016’da düzenlenecek olan Olimpiyatlara, milli formayla göndermek istediğimizi açıklamıştık. Furkan da elde ettiği şampiyonluklarla olimpiyatlarda Türkiye’ye madalya sevinci yaşatabilecek kalitede başarılı bir boksör olduğunu kanıtlıyor.” diye konuştu.

Adem Furkan Avcı’nın ulusal ve uluslararası turnuvalardaki başarıları:

Alt Minikler Türkiye Şampiyonası’nda ikinci oldu. Türkiye Minikler Ferdi Boks Şampiyonası’nda 54 kiloda altın madalya kazandı. Bulgaristan’ın Yambol kentinde düzenlenen Üst Minikler Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye altın madalya sevinci yaşattı.
2012’de Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıktı. Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya alarak uluslararası arenada ikinci kez İstiklal Marşımızı okuttu. Geçtiğimiz aylarda Manisa’da yapılan Türkiye Gençler Şampiyonası’nda da altın madalyaya uzandı.



HABER- AHA