Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı, Gazeteciyi Okyanus Toprak Kaya'dan sorulacak

AHA TEKİRDAĞ - Çorlu Kent Konseyi Kadın meclisi Başkanlığından geçtiğimiz günlerde ani bir kararla ve sitem dolu açıklamaları ile istifa eden Nigar Yetkin Alemdar'ın yerine, Çorlu'da uzun yıllardır Gazetecilik yapan, Şehir Trakya Gazetesi İmtiyaz sahibi Okyanus Toprak Kaya seçildi.


Konuyla ilgili olarak, Çorlu Kent Konseyi Genel Sekreteri, Aygün Recep Ömürveren imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi;  “Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclis Bakanımız Sayın Nigar Alemdar Yetkin’in 23-Mart-2021 tarihinde Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığından istifa etmesi sebebi ile toplanan üst yürütme kurulumuz Çorlu Kent konseyi Kadın meclisi Çalışma yönergesinin. MADDE 11-g -) Yürütme kurulunda herhangi bir sebeple görevinden ayrılan üye, eğer Kadın Meclisi Başkanı ise Meclis yürütme kurulu kendi arasından yeni başkanını seçer. Eksilen yürütme kurulu üyesinin yerine ilk yedek üye atanır.

İfadesine dayanarak 25-Mart-2021 saat 18.00 de Çorlu Kent Konseyi toplantı salonunda Olağan Üstü Kadın Meclisi Seçimli Yürütme Kurulu Toplantısı yapılmasını kararlaştırmıştır. Yapılan toplantıya 15 Yürütme kurulu Üyesinden 14 üye katılım sağlamıştır.Toplantıya katılan üyeler arasından Gazeteciler derneği Temsilcisi Sayın Okyanus Toprak Kaya Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanlığına Adaylığını koydu ve tek aday olarak üyelerin oy birliği ile Ekim 2021 tarihinde yapılacak olan Seçimli Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Genel Kuruluna kadar Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Olarak seçilmiştir.Tüm Kamuoyuna ilan ediyoruz” denildi.

Trakya Gündem Gazetesi olarak, Çorlu Kent Konseyi Kadın meclisi Başkanlığına seçilen meslektaşımız, Şehir Trakya Gazetesi İmtiyaz sahibi Okyanus Toprak Kaya ve değerli ekibine hayırlı olsun dileklerimizi iletir, başarılar dileriz.

Haber: Abdurrahim Yıldırım