Kendi Küçük Yüreği büyük İrem

Son zamanlarda hayvanlara yapılan şiddet artmış durumda. En som Sakarya'da yavru bir köpeğin bacaklarının ve kuyruğunun kesilmesi, Akhisarlı Minik İrem Atakan, duyarsız kalmayarak mektup yazdı.

Son zamanlarda birçok yaşanan bu hayvan şiddetine karşı birisinin dur deme zamanı gelmedi mi?

Artık insanların gözü o kadar çok dönmüş ki kime saldıracaklarını şaşırmışlar.

Yakın zamanda Sakarya ‘da yaşanan bir yavru köpeği yapılan şiddeti ve eziyeti herkes hatırlıyordur.

O köpeğin kuyruğunu ve arka bacaklarını keserken canının acıdığını gördüğüne rağmen onun inlemesini duymasına rağmen hiç mi vicdanın sızlamadı. Hiç kimsenin böyle bir şeye hakkı yok ve olamazda onlara yardım etmeliyiz. Her gün kapımızın önüne birkaç su ve yemek koymalıyız. Onlara vuranları uyaralım engel olalım.

Sizler hayvanlara şiddet uygulayınca onlarda insanları kötü varlıklar olduğunu düşünüp insanlara saldırıyorlar. Hayvanlar o kadar tehlikesizler ki sizler hayvanları hırçınlaştırıp insanlara düşman ediyorsunuz o hayvanlar sizlere hiçbir zararı yok onlarla bir arada yaşamayı kabul etmelisiniz.

Hayvanları korumalı ve onları sahiplenmeliyiz. Hiç bir köpek, kedi parayla satın alınmamalı dışarıda ve sokakta onlarca yüzlerce sahipsiz yaşayan kedi, köpek sahiplenmeye hazır sizleri bekliyorlar. Lütfen artık bu hayvan şiddetine karşı bir son verelim.

UNUTMAYALIM BU DÜNYADA HİÇ BİR CANLI BOŞ YERE YARATILMAMIŞTIR.

 Akhisar Ülkü İlköğretim Okulu

7/C SINIFI ÖĞRENCİSİ

İrem ATAKAN