Kazan Kontrollerinde Yaptırımlar Uygulanmaya Başladı

AHA EDİRNE-Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki hava kirliliğini önleme ve azaltma çalışmaları kapsamında kazan denetimlerini artırarak sürdürürken daha önce tespit edilen eksiklerin kontrolüne de başladı.

Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilk denetimler sonrasında tespit edilen eksiklerin giderilip-giderilmediğinin kontrollerine başladı.

Ekipler, ilk denetimlerde tespit edilen eksiklikler eğer ikinci denetime kadar giderilmediyse Kabahatler Kanunu’na göre idari yaptırım uygulamaya da başladı.

Kazanların sabah 06.00-09.00 akşam da 16.00-19.00 saatleri dışında yakılmasının da hava kirliliğinin önlenmesi ve azaltılması açısından büyük önem taşıdığını belirten ekipler, yakma saatlerine uymayanlar hakkında da Kabahatler Kanunu’nun emre aykırı davranış maddesine istinaden idari para cezası uygulamaya başladıklarını bildirdi.

Ekipler, hava kirliliğine neden olan sebepleri ortadan kaldırabilmek için kış mevsimi boyunca denetimlerin artarak devam edeceği belirtti.