Kayhan İnceoğlu Gazetecilik mesleğinin geleceğinden endişeli

Malatya'nın duayen gazetecilerinden olan, ömrünü mesleğine adamış Üstad Kayhan İnceoğlu iyi bir usta analizci olup mesleğin geleceğine de kaygıyla bakıyor.

Malatya basınının duayenlerinden Kayhan İnceoğlu Gazetecilik mesleğinin Malatya'da geleceğine dair kaygılarını dile getirdi. Kayhan İnceoğlu Malatya basınının sıkıntılarını dile getirirken Kayhan İnceoğlu " Malatya'nın basında en büyük sıkıntısı, yeni eleman yetiştiremedik. Üstadlarımız bunu ihmal etti. Bunun en büyük sebepleride gazete sahiplerinin gazeteci olmayışıdır. Ajanslara abonelik mesleğin geleceğinde de ayrı bir sorun oluşturuyor.." dedi.

 Gazetecil Nedir? sorumuza Kayhan İnceoğlu  " Gördüğü haberi, tarafsız, ilkeli, kaynağından okuyucularına aktaran" derken " Gazetecilik ise Gündemi takip edip yorumlarıyla  konuyu kamoyuyla paylaşandır" dedi. 

Kayhan İnceoğlu basının derdiyle dertlenirken tüm basın camiasınada çağrıda bulundu.  Sorunları ortak masada çözmek için birlik beraberlik çağrısı yaptı. 

Kayhan İnceoğlu Kimdir?

Malatya Derin Haber ile Malatya Gündemini takip eden haber sitesinin sahibi Kayhan İnceoğlu 1963 doğumlu olup ,Lise  eğitimini Malatya'da tamamladı. Baba mesleği olan Foto muhabirlik mesleğini rahmetli babası Nihat İnceoğlu'n dan bayrağı  18 yaşında devir aldı. 10 yıla yakın foto muhabirlik yaptı. 1992 yılında yazılı basına geçerek Malatya'nın Sesi Dergisi, Süper Malatya Gazetesinde bölge müdürü olarak görev yaptı. Ulusal gazetelerde Sabah gazetesinde Foto Muhabirliği, İnönü Üniversitesi basın müşaviri olarak görevde bulundu. Yeni Malatya Sur Manşet Gazetelerinde yazı işleri müdürlüğü yaparken Son Sözde'de görev yaptı. İmtiyaz sahibliğini Remzi Hayta'nın yaptığı Flaş Haber dergisi kurucularındandır. Basın ilan kurumu Malatya'da  kurulmadan önce valilik komisyonunda denetmenlik görevinde bulundu. Kayhan İnceoğlu Siyasi ve Magazin haberlerinde kendini yetiştiren, siyaset gündemine yön veren analizleriyle yıllara meydan okumuş usta bir gazetecidir.