Kartlı geçiş sistemleri ve avantajları

Kartlı Geçiş Sistemleri personel takibi yapmak amacıyla sıkça tercih edilen bir Personel Devam Kontrol sistemidir.

Kartlı Geçiş Sistemleri,  bir kuruma bağlı çalışan her personele özgü tanımlanmış kartlar sayesinde hızlı ve güvenli geçiş sağlar.

Kartlı Geçiş Sistemlerinin Amacı, giriş ve çıkışların gerçekleştirildiği bölgelere sadece izin verilen kişilerin girmesini sağlamaktır. Kart ve kart okuyucularının birlikte çalışan bu sistemler girişleri kayıt  eder ve kontrol işlevini yerine getirir.

Her alanda ve her sektörde güvenle tercih edilebilen Kartlı Geçiş Sistemleri bilgisayarlara CAT6 ile bağlanarak IP üzerinden haberleşme sağlarlar. Aynı zamanda Tcp-IP network bağlantısı ile sadece yerel ağlara değil, uzak mesafelere de giriş ve çıkış bilgileri gönderebilirler.

Giriş çıkış noktalarında, yetkilendirilmesi istenen iç ve dış mekanda bulunan Turnike Sistemleri ya da Kapı Sistemlerine entegre edilerek çalışırlar.

BİLEŞENLERİ

Kartlı Geçiş Sistemleri Bileşenleri,

Kart Okuyucu Terminalleri, standalone, offline, panel ve online olarak çeşitlenmektedir. Eğer Kart Okuyucuya okutulan kart Access Kontrol Sistemine tanıtılmış bir kart ise okur ve kontrol ettiği kapı, turnike, bariyer gibi giriş cihazlar açılır. Kart okutulduğunda kart ID’si, eğer kaydedilmişse bilgiler okuyucu ekranında görünmektedir.

Bir kapının giriş ve çıkışı kart ile açılması isteniyor ise kapı başına iki adet kart okuyucu kullanılmalıdır.

Online sistemlerde ise TCP / IP iletişim portalı ile doğrudan haberleşen okuyucudan tüm log bilgileri, giriş çıkış bilgisi, kişi bazlı yetkilendirme, günlük, aylık gibi tüm raporlar yazılım ile alınabilir

Kart, kart okuyucuya kişi bazlı yetkilendirme için tanıtılan üzerinde firmaya özgü logo kullanıcı bilgilerinin olduğu kartlardır. Kartlı Geçiş Sistemleri, Mifare Kart, Proximity, HID, Kaydırmalı Kart, Manyetik Kart ve Kimlik Kartı gibi birçok kart çeşidi bulunmaktadır.

 

Kartlı Geçiş Kontrol Sistemi Yazılımı, ile geçiş kontrolüne ait birçok raporlama alınabilir ve kontrol yapılabilir. Raporlanılması gereken yerlerde PDKS ve Geçiş Kontrol Sistemleri Yazılım ile entegreli olarak çalışmaktadır. Kullanılacak olan yerin amacına uygun olarak yazılımlarda seçilecek olan yazılımlar da değişmektedir.

Geçiş Kontrol Yazılımı, Yemekhane Yazılımı, Stadyum Yazılımı, Müze Yazılımı, Sinema Yazılımı, Fuar Yazılımı, Eğlence Parkı Yazılımı gibi Kartlı Giriş Sistemleri ile entegre çalışan yazımlar vardır.

AVANTAJLARI

Kartlı Geçiş Sistemleri Kullanım Avantajları, kart sahibi olmayan kişilere geçiş izni verilmez ve kopyalanamaz. Kartlar panel üzerinden kolayca yetkilendirilebilir ya da devre dışı bırakılabilir. Tek bir kart ile birden fazla tanımlanmış erişim noktasına sorunsuz ve kolayca geçiş sağlanabilir. Uzaktan erişim ve devre dışı bırakma özelliği kullanılabilir.

Kartlı Geçiş Cihazları, Personel Takip Programı ile entegreli kullanıldığı için personellerin işe giriş-çıkış saatleri, hakediş ve mesai gibi etkenlere göre otomatik olarak maaş hesaplamasını yapar.

Girişten sonra belirli bölümlere tanımlanmış olan şahısların girişine izin verilip verilmeyerek herkesin sadece yetkili olduğu bölümleri kullanılması amacıyla da kullanılır. Özel bölümlere yetkisiz kişilerin girişlerinin önüne geçilebilir. Böylelikle kişilerin kullanması gereken bölüm ve departmanlarda giriş çıkışları kontrol altına alınır.

Sadece firmalarda Personel Takip Sistemleri için kullanılmaz. Aynı zamanda, Öğrenci Kartlı Giriş Sistemleri, Yurt Giriş Sistemleri, Site içi Apartman Girişleri ve Asansör Kontrol Sistemleri, okul giriş çıkışları, Otopark Sistemlerinde, kantin yemekhane kontrollerinde kullanılarak kontrol ve güvenliği sağlar.

“Geniş bir ürün kategorisine sahip Gazi Information Teknoloji Kartlı Geçiş Sistemleri ile çalışma ortamınızı daha güvenilir bir hale getirebilirsiniz.”