Kafkas Diasporası ödülleri, Sahiplerini Buldu

AHA KOCAELİ- Kafkas Diasporası Yılın Ödülleri programı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde dün akşam çok sayıda Çerkes kökenli ünlünün de katılımıyla 7. kez gerçekleştirildi.



Çerkes sanatçı İshak Akbay'ın sunumunu yaptığı programa; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Çerkes kurumlarının yöneticileri, ödül alan isimler ve çok sayıda Çerkes kökenli konuk katıldı.



Program; protokol konuşmaları, Çerkes halk dansları gösterisi, yemek, Çerkesce şarkılar, ödül töreni ve Çerkes mahalli düğünü şeklinde gerçekleşti.



Ödül törenindeki konuşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ''Çerkes Ethem'in heykelinin Kocaeli'de dikilmesi ve Çerkesler için Kocaeli'de bir kültür binasının tahsis edilmesi adına hemen harekete geçeceklerini'' vurguladı.



''Kafkasdiasporası.Com'' tarafından belirlenen ödüllerin sahipleri teker teker sahneye davet edildi ve ödülleri kendilerine takdim edildi.Bu yıl ödül ''Yılın Sanatçısı'' seçilen Gupse Özay'a katılımcıların ilgisi oldukça yoğun idi.Ünlü sanatçı ile bol bol resim çektiren konuklara Gupse Özay, oldukça yakın davrandı. Gupse Özay ödülünü teslim alırken ''Çerkes kökenli bir sanatçı olarak anadilimi konuşamadığım için çok üzgünüm, gelecek yıl mutlaka anadilimi konuşmayı öğreneceğim'' açıklamasını yaptı.



Kafkas Diasporası adına Oğuz Berk yaptığı konuşma ile tüm katılımcılara teşekkür etti ve programa ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkanı Karaosmanoğlu'na günün anısına Alanya transfer Çerkes kaması hediye etti.



2013 Yılı Kafkas Diasporası ödülüne layık görülen ve ödüllerini alan isimler:



Adana Çerkes Derneği-yılın en başarılı kurumu,

Adnan Öztürk-yılın spor adamı,

Azize Sibel Gönül-yılın siyasetçisi,

Aziz Üstel-yılın gazetecisi,

Ender Şenol-Kafkas Diasporası özel ödülü,

Lapşıpha Hülya-yılın yazarı,

Gupse Özay-yılın sanatçısı,

Mehdi Nüzhet Çetinbaş-onur ödülü,

Mehmet Soyupak-yılın iş adamı,

Murat Yalçın-yılın iletişim ödülü,

Nuh Açın-yılın kültür adamı,

Recep Altepe-yılın belediye başkanı,

Rüştü Kobaş-onur ödülü.