Kadınlar EVKA Projesi ile Daha Bilinçli

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) kapsamında gerçekleştirilecek olan eğitimler Başkan Kocamaz’ın katılımı ile başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Ev Kadınları Eğitimi Projesi’ne (EVKA) çeşitli mahallelerden yaklaşık 120 kadın katıldı. 5 hafta boyunca devam edecek olan bilinçlendirme eğitimleri ile ev hanımlarının bilinçlendirilerek, sosyal hayata daha fazla katılım sağlamaları hedefleniyor.

7 Kasım-5 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan EVKA Projesi kapsamında 120 kadına, ev kazalarından ilk yardıma, kadın haklarından sağlığa, aile içi iletişimden erken tanının önemine kadar birçok farklı konuda eğitim verilecek. Proje kapsamında, alanında uzman kişiler, belirli konularda eğitim verilecek ve kadınların hayatın içinde daha çok yer almaları sağlanacak.

Başkan Kocamaz: “Kadınlar hayatın vazgeçilmesi ve bizim başımızın tacıdır”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayan ve aynı yerde verilmeye devam edecek olan EVKA Projesi Eğitim Seminerlerinin ilk gününe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz katıldı. EVKA projesinin eğitim toplantısında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kadınların hayatın içerisindeki önemine değinerek, “Kadınlar hayatın vazgeçilmezidir. Her zaman söylüyorum, bir elmanın bir yarısı erkekse diğer yarısı da kadındır. Nasıl ki elmayı ortadan kesip bıraktığınızda çürümeye terk etmiş olursunuz, kadın ve erkeği konum olarak ayırdığınızda toplumu çürümeye terk etmiş oluruz. İnsan hayatında kadın ve erkek o denli önemlidir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak birçok sosyal projeye ağırlık verdiklerinden söz eden Başkan Kocamaz, “2014 yılında Mersin’i engelsiz kent yapacağız dedik. Bununla birlikte kadın dostu, çocuk dostu, yaşlı dostu, hayvan dostu kent yapacağız dedik ve bunların protokollerini imzaladık. O günden bu yana da imzaladığımız protokolün içerisini hayata geçirdiğimiz projelerle doldurma gayretleri güdüyoruz. ‘Mersin’i Birlikte Yönetelim Birlikte Büyütelim’ anlayışı ile söz verdiğimiz gibi bütün sivil toplum örgütleri ile projeler üretiyoruz. Mersin’i farkındalık yaratan bir kent yapma gayretlerimizi de sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz son olarak, kadınların, toplumun ve ailenin temelini teşkil ettiğini sözlerine ekleyerek, “Sizler bizim için her zaman önemlisiniz ve başımızın tacısınız. Çünkü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sizler yetiştiriyorsunuz. Sizlerin verdiği o disiplinle, aile yaşantısı ile vatan, millet, bayrak aşkı ile o çocuklar gelecekte bu ülkenin yönetiminde rol alacaklar. Bu eğitimin sizler için hayırlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum. Böyle bir projede bizimle yol arkadaşlığı yapan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Eğitimler 5 hafta boyunca devam edecek

Seminerin ilk gününde Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu ‘Kadın Olmak Harika’ adlı konuyu katılımcılarla paylaşırken, Bağımlılık Psikoloğu Mervan Teselli, ‘Madde Bağımlısı Çocuğunuzu Nasıl Tanırsınız?’  adlı sunumlarını gerçekleştirdi. Projenin ikinci eğitimi 14 Kasım Çarşamba günü yapılacak. Seminerde, Opr. Dr. Güran Dinçer tarafından ‘Ev Kazalarında İlk Yardım’  ve Avukat Seher Yalçınkaya Çetin tarafından da ‘Kadına Şiddet ve Kadın Hakları’ konulu bir eğitim verilecek. 21 Kasım Çarşamba günü seminer üçüncü eğitimleri ile devam edecek. Uzm. Diyetisyen Duygu Bilgin ‘Ekmeksiz, Emeksiz Diyet Olmaz’ ve Kardiyolog Özlem Yüksekbaş da ‘Kalbin Muhteşem Ritmi’ konularında kadınları bilgilendirecek. Seminerin dördüncü haftası olan 28 Kasım Çarşamba günü ise, Prof. Dr. Filiz Çayan ‘Erken tanı Hayat Kurtarır’ ile Eğitim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt tarafından ‘Çözüm Odaklı Aile İçi İletişim Teknikleri’ eğitimi verilecek. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 5 Aralık Çarşamba günü ise Sertifika Töreni ve Hediye Çekilişi gerçekleştirilecek.