"KADINA ŞİDDET SUÇTUR, ÇOCUK İSTİSMARI SUÇTUR"

CHP Kadın kolları önderliğinde Akhisarlı kadınlar haykırdı. 'Kadına şiddet suçtur. Çocuk istismarı suçtur' afişleri eşliğinde slogan atıp, basın açıklaması ve oturma eylemi yaptılar.

CHP Kadın Kolları Başkanı  Ruhan Tatlıdil’in hazırlanan basın açıklaması ve oturma eylemi Şehit Teğmen Tahir Ün caddesindeki Öğretmen Evi önünde yapıldı.

Başkan Ruhan Tatlıdil yaptığı  basın açıklamasında, son yıllarda ve aylarda, kadına şiddet ve çocuk istismarlarının  yüzde binlere ulaştığını, siyasi iktidarın, ahlar vahlar la, tedbirleri alacağızdan başka bir karara imza atmadıklarını belirterek, “Biz hukuk dışı, insanlık suçu, çağ dışı uygulama olan  “Kimyasal Hadım” önerisi yerine, “İyi  hal indirimi” ve “Haksız tahrik indirimi” olan  kanun maddelerinde düzenleme yaparak indirimler kaldırılmalı, istismarcıları aklayanlar soruşturulmalıdır. Cezalar arttırılmalı ve ağırlaştırılmadır. İstismara zemin yaratan, sebep  olan kurumlar ortadan kaldırılmalıdır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sesiz kalmak suç ortağı olmaktır. Çocuklarımız yurt hizmetinin vakıflarından alınmalıdır. Devlet eliyle  yapılacak yurtlardı ve sıkı şekilde denetilmelidir.  “6 yaşında çocuklar evlenebilir” “9 yaşında kız çocuğu hamile kalabilir” “Bir kareden bir şey olmaz” gibi çocuk  istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliğe özendirenler de ağır Sezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Haykırıyoruz; “İstismar Değil Cinayettir.” “Çocuklar Susar Biz Susmayacağız” 



kadına şiddet şiddet hayır kadına şiddete hayır