Kaan Tığlı, Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi iyilik yolunda vefat ettiler

AHA İSTANBUL - Genç İHH'nın Bursa'da düzenleyeceği Teknoloji Kampı'na katılmak için İstanbul'dan yola çıkan Kaan Tığlı, Muratcan Kaya, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi yaptıkları trafik kazasının ardından şehit oldu.

Gözyaşları Arasında Uğurlandılar


Bursa’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Muratcan Kaya ve Kaan Tığlı İstanbul Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandılar.
BABA KAYA METANETİTİNİ KORUDU

Kazada vefat eden Muratcan Kaya’ın babası Mehmet Akif Kaya metanetini korumaya çalıştı. Başsağlığı dileklerini aldı.


CENAZEDE YOĞUN KALABALIK
Fatih Camii avlusunu erken saatte dolduran İHH Gönülleri, Gümüşhaneliler ve cenazeye iştirak edenler öğle namazına kadar okunan Kur’an tilavetini dinlediler.



ÖNEMLİ İSİMLER KATILDI
Cenaze töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ,  Turan Aydoğan, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan , Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Karahan, ENERJİ AŞ Genel Müdürü Yüksel Yalçın, İHH Başkanı Av. Bülent Yıldırım, Fatih Müftüsü Fatih Baş’ta yer aldı.


CENAZE NAMAZINI MÜFTÜ BAŞ KILDIRDI
Muratcan Kaya, Kağan Talip Tığlı ve avluda bulunan cenazeler için namazı İlçe Müftüsü Fatih Baş kıldırdı. Baş, namaz öncesi cemaate seslenerek bir konuşma yaptı, helallik istedi, kazada vefat eden isimlerin yaptığı hayırlı işlerden söz etti.


GIYABİ CENAZE NAMAZI DA KILDIRILDI
Kazada vefat eden Yusuf Talha Göktaş ve Tarık Kesekçi için de gıyabi cenaze namazı kılındı.


SOYLU: BİZ MÜSLÜMANIZ BİZ TESLİMİZ
Cenazen namazlarının kılınmasının ardından İçişleri Bakanı bir konuşma yaptı. Soylu, ‘Biz Müslümanız, biz teslimiz Her sabah namazında sana inanır sana teslim Oluruz diye dua ediyoruz. Allah ailelerine sabırlar ihsan eylesin. Bu dört kardeşimizide yakından tanıyoruz. Hep mazlumun mağdurun yanında olduk, oldular. Yaptıkları iyiliklere biz şahidiz Allah’ta şahit olsun, Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi


İHH BAŞKANI KAYA
Vakıf Başkanı Bülent Yıldırım’da duygu dolu bir konuşma yaparken, ‘’Çok cenazelere katıldım, byle kalabalık görmedim. Yurdun her bir yerinden dünyanın her bir yerinden mesaj yağıyor, Herkesin selamı var’’ dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Muratcan Kaya’nın cenazesi ağcılar Kirazlı, Kağan Talip Tığlı’nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığına toprağa verilmek üzere uğurlandı.
Haber Fotoğraflar : Zafer Çoban