İyad Malatya şubesi 1. Olağan Kongresi’ni Gerçekleştirdi

AHA MALATYA- İYAD Malatya Şubesi 1. olağan kongresini gerçekleştirdi. Geçici yönetim kurulu başkanı Ömür Hayta yeniden başkan seçildi.

İYAD Malatya Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapılan kongrede, divan başkanlığına Ali Aladağ üyeliklere Zeki Dağ ve Hüseyin Çulha’nın getirilmesi önerildi. Önerinin kabulünün ardından gündeme geçildi. Açılış konuşmasını Divan Başkanı Ali Aladağ yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Mali Bilanço ve Faaliyet Raporu Oğuzhan Karaca tarafından okunarak, seçime geçildi.

Geçici Yönetim Kurulu Ömür Hayta’nın Listesi divana verildi. Başka liste olmağı için seçime geçildi. Tek listeyle gerçekleştirilen seçimde 13 üyenin tamamının oyunu alan liste seçildi.

Yeniden Başkan seçilen Ömür Hayta burada yaptığı konuşmada, “İYAD olarak 6 aydır hizmet veriyoruz. Şu andaki üye sayımız 21’e ulaşmış bir durumda. Dernek olarak hem yazılı, hem görsel hem de internet medyasında sesimizi basın açıklamalarımızla ve TV Programlarıyla duyurmaya çalıştık. Öncelikle şuan da internet medyasında büyük bir boşluk var. İnternet haber sitesi sahipleri Gazeteci olarak sayılmıyor. Biz daha çok bunu gündeme getirmeye çalıştık. Genel başkanımızın da katkılarıyla sonunda sesimizi duyurduk. En son Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın açıklamasıyla şu anda bakanlar kurulunda imzaya açılan yasa taslağı eğer gerçekleşirse internet sitesi sahipleri Gazeteci sıfatına kavuşacak. Yerelde resmi ilan alan gazeteler % 10luk bir katkıyla resmi ilanları internet sitesi kurarak yayımlayacaklar. Tabi bu alanda diğer sitelerinde resmi ilan alabilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. 1 hafta sonra üyelerimize dağıtacağımız muhabir kartlarıyla internet sitesi sahipleri kendi haberlerini yapabilecekler. Yine farklı çalışmalarımız devam etmekte bunlar da gerçekleşme aşamasına gelince basın açıklamasıyla duyuracağız” dedi.

Ömür Hayta’nın Başkanlığı’nda belirlenen yönetim kurulu ise, Yönetim Kurulu asil, Zeki Dağ, Selim Apohan, Bayram Güder ve Hatice Serap Karlıdağ; Yedek, Remzi Hayta, Ali Özpolat, Sultan Kılıç, Ali Aladağ, Murat Öztürk;

Denetleme Kurulu ise, asil Oğuzhan Karaca, Abuzer Yalçın ve Hüseyin Çulha yedek; İsmail Karataş, Mehmet Erkan Doğan ve Hacı Hakan Keleş olarak belirlendi.



HABER- ÖMÜR HAYTA