İstiklal'de 'Öğretmenler Günü Kutlaması'

AHA BALIKESİR-Balıkesir'in Edremit ilçesinde 145 yıldır eğitim veren İstiklal İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanlığı, Öğretmenler Günü Pastası kesip okul öğretmenlerinin 'Öğretmenler Gününü' kutladı.

Balıkesir’in Edremit ilçesinin en eski eğitim kurumlarından olan Rüştiye Mektebi adıyla 1869 yılında açılan ve 145 yıldır eğitim veren Edremit İstiklal İlköğretim Okulunda Öğretmenler Günü kutlama pastası sürprizi yapan Okul Aile Birliği Başkanlığı, Öğretmenler Günü Pastasını en genç öğretmene kestirip okul öğretmenlerine pasta ikram edip Öğretmenler Gününü kutladı.

Okul Aile Birliği Başkanı Müge Bikrin ve arkadaşlarının düzenlediği kutlama için teşekkür eden, öğretmenlik mesleğinin maddiyatla ölçülemeyecek kadar değerli olduğunu, öğretmenlerin bu mesleği severek yaptıklarını vurgulayan Edremit İstiklal İlköğretim Okulu Müdürü Ümit Ünsal, eğitimde öğretmenlerin önemini belirtip, tüm öğretmenlerin ‘Öğretmenler Gününü’ kutladı.

Hiçbir öğrencinin “İlkokul Öğretmenini” unutamadığını belirten Müdür Ünsal, “Bir eğitim neferi olarak çıktıkları bu mukaddes yolda görevleri başında şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

“Emanet ettiğimiz çocuklarımızı hayata hazırlayan öğretmenlik mesleğinin kıymeti maddi değerlerle ölçülemez. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ mantığı içerisinde yetişmiş olan öğretmenlerimiz, hayatın her alanında bu milletin evlatlarını yetiştirme uğraşı verip, düzgün karakterli, idealist ve girişimci gençlerimizi yetiştirmişlerdir. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı da yine öğretmenlerimizdir” diyen Edremit İstiklal İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Müge Bikrin, “24 Kasım Öğretmenler Günümüz Kutlu Olsun” diyerek kesilen pasta ikramını Başkan Müge Bikrin, Başkan Yardımcısı Halil Can ve aile birliği arkadaşları yaptı.

2014 – 2015 Eğitim ve Öğretim Yılında Göbelezoğlu ve Alemizade ilköğretim Okullarındaki öğrencilerin katılımı ile 3 Katlı 16 dersliği bulunan okulda sabahçı ve öğlenci olmak üzere 857 öğrenciye farklı dallarda 50 öğretmenin eğitim verdiğini açıklayan Okul Müdürü Ümit Ünsal, öğretmenlerin her ay bir araya gelip bu tip toplantıların yapılması fikrine sıcak baktığını söyledi. 

ENVER DOLGUN