İstanbul Esnafları başkan Faik Yılmaz derken, kongre'de esnafın yüzü gülecek müjdeler çıktı

AHA İSTANBUL - İstanbul Esnaf Odaları Birliği 36. Olağan kongresinde Faik Yılmaz delegelerden güven oyu alarak yeniden başkan seçildi.

İstanbul esnafları  36. genel kurulda bir kez daha toplanarak efsane başkan Faik Yılmaz'a güven oyu verdi. Kadir Topbaş Kongre Merkezi'nde yapılan olağan kongre de çok sayıda özel konuk yerini alırken İstanbul Esnaf Odaları Birlik başkanı Faik Yılmaz ve vekili Mesut Şengün ile Yavuz Tekçe ile beraber yöneticiler gelen misafirleri tek tek karşılayarak ağladılar. Yapılan kongre Divan başkanlığını Tesk başkanı Bendevi Palandöken yaparken, Divan Katipliklerini Mustafa Nuhoğlu,  İbrahim Yılmaz, Süleyman Nazlı, Yaşar Angün yaptı.  Olağan genel kurula Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan vekili Celal Adan, Milletvekili Gökan Zeybek, eski milletvekili Tesk başkanı Cemal Tercan,  Ticaret İl Müdürü İsmail Menteş, gelecek Partisi Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Şahin,  belediye başkanları ilçe esnaf odalarından Esenler Esnaf Kefalet Kooperatif başkanı Şükrü Şahin, Bağcılar Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Gökan  Kocacık ve başkan vekili Fatih Keskinci, Küçükçekmece esnaf kefalet Kooperatif başkanı Mustafa Yorulmaz , Sucular ve Meşrubatçılar Oda başkanı Ahmet Turan Akkaya , Güngören Esnaf Kefalet Kooperatif başkanı Kamil Bulut, Güngören Şoförler Odası başkan vekili Cafer Yıldırım, İstanbul radyo TV tamirciler Odası Başkanı  Mesut Tokay, İstanbul sahne sanatçılar Odası Başkanı Terlan Kaya, Güngören birleşik Esnaf Odaları başkan vekili İsmail Gökçe,  İstanbul'da bulunan tüm oda başkanları ve yönetim kurulu bu özel günde yerlerini alarak Bayram coşkusuyla kongrelerini gerçekleştirdiler. Olağan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken selamlama konuşması yapan Divan başkanı Bendevi Palandöken konuşmasının başlangıcında Anneler gününü kutladı. Başkan Bendevi Palandöken konuşmasında İstanbul esnafında sıkıntı varsa Türkiye'deki esnafın sıkıntıda  olduğunu, ekonominin sıkıntılarını sebebi sanki esnaflar gibi gösterilerek algı operasyonu yapıldığını sözlerine ekledi. Başkan Bendevi Palandöken 460 esnaf mesleğini kurutan perakende yasasının bu dönem biteceğini dile getirdi. Esnaflar için elektrik ve doğalgazda özel bir tarife çıkacağını, alınan kredilerin eski dönem şekline getireceğininde müjdesini verdi.  
İstanbul Esnaf Odaları Birlik başkanı Faik Yılmaz da selamlama konuşmasının başlangıcında Anneler gününü kutladı, Trabzonspor'a da başarılar diledi. Başkan Faik Yılmaz konuşmasının devamında bugüne kadar esnafa destek verenlerin yüzünü kara çıkartmayacaklarını sözlerine ekledi.   2023 yılına kadar esnaf ve sanatkarın tanımının yapılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. İstanbul milletvekili Gökan Zeybek selamlama konuşmasında çok özel  müjdeleri sıraladı. Milletvekili Gökan Zeybek esnafın konumunu ne olduğunu çok iyi bildiklerini seçim öncesi veya sonrası için Esnaf Bakanlığının kurulacağının müjdesini verdi. Nüfus sayısına göre zincir marketlerinin belirleneceğini, yasaların küçük esnafı korumadığı sürece zincir marketlerde esnafların çalışanlar konuma düşeceğini, Suriye esnafların yasa konuma gelmesi gerektiğini dile getirdi. Esnafın kredi ve bağ-kur faizlerinin sileneceğinin müjdesini de verdi. 
 Türkiye Büyük Millet Meclisi başkan vekili Celal Adan'da konuşmasında Anneler gününü kutlayarak başladıgı sözlerine Türkiye'de PKK'nın nefesinin kesildiğini, dış politikada itibarının var olduğunu dile getirirken birlik ve beraberlik mesajı verdi. Allah'tan kendilerinin esnaflara daha fazla hizmet etmesini nasip etmesini diledi. Esnafların milletin ve devletin kasasında gözü olmayan onurlu  topluluk olduklarını da sözlerine ekledi.
Selamlama konuşmaların sonunda faaliyet raporları okunarak delegelerin oylarıyla kabul edildi. Bakırköy Seçim Kurulu müdür vekili Vedat Arı denetiminde gerçekleşen seçimlerde Seçim Kurulu müdürleri Nebahat Özoğul ve Hatice Çelebi de hazır bulundu. Sandıklarda çıkan oylarda delegelerden Güven oyu alan  Başkan Faik Yılmaz bir dönem içinde İstanbul esnafların başkanı oldu.