İstanbul'daki Malatyalılar Selahattin Alpay'ın konserinde 31 Martta tarih yazmaya söz verdiler

AHA İSTANBUL - İstanbul'da yaşayan Malatya'lılar sılahi rahimden gelen Ak Parti Belediye başkanlarına kucak açarak tek yürekte sahip çıktılar.

Makon Malatya Konfederasyonunun organize ettiği İstanbul'da Malatyalılar buluşuyor şölenine tüm değerleriyle katıldılar. Malatya'nın kültür sanat elçisi olarakda adlandırılan Selahahtin Alpay'ın konserinde Malatyalılar İstanbul'da buluştular. Malatya'dan gelen Büyükşehir belediye başkan adayı Selahattin Gürkan ve 13 ilçe belediye başkan adayının katıldığı şölende Malatya'nin en kıymetlilerinden olan Selahattin Alpay konseriyle birlik beraberlikde gövde gösterisi yaptılar. Battalgazi Dernekler federasyonu, Pütürge dernekler federasyonu, Darende dernekler federasyonu,İstanbul Malatya dernekler federasyonu, Emfed, Anadolu yakası dernekler federasyonu ve Mafed'in katkılarıyla gerçekleşen Gecede Malatyalılar tarihine yakışır birlik beraberlik sözü verdiler. 

Gecede eski ulaştırma bakanı Ahmet Arslan, İstanbul milletvekili Halis Dalkılıç,  Malatya'dan gelen Büyükşehir belediye başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi belediye başkanı Osman Güder, Yazıhan belediye başkanı Nevzat öztürk, Bağcılar belediye başkanı Lokman çağrıcı, Bağcılar Ak Parti ilçe başkanı İsmet Öztürk ve ismini sayamadığımız çok özel konuklar bu gecede bir araya geldiler. 

Bağcılar Göstepe spor salonunda gerçekleşen Malatyalılar buluşuyor şöleninin sunumunu radyo Tv program yapımcısı Ali Biricik yaptı. Ali Biricik sunumu esnasında  Malatyanın doğunun sigortası olduğunuda bir kez daha haykırdı. Gecede sivil toplum kuruluşlarıda gecede yerlerini alırken Vuslat Tv şöleni canlı olarak yayınladı. 

İstanbu'da yaşayan Malatyalıların buluştuğu gecede selamlama konuşması yapan Makon Malatya Konfederasyonu ve Yeni Malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek yaptığı açılış konuışmasında organisyana emeği geçene herkese teşekkür etti. Başkan Adil Gevrek belediye başkan adaylarına başarılar dilerken Makon Malatya konfederasyonunun kuruluşu hakkında bilgi verdi. Başkan Adil Gevrek konuşmasında  Malatyanın birlik ve baraberliği için 13 ilçeninde federasyonularını kurarak Makon'u oluşturduk. İnşallah bundan sonrada Malatyanın birlik beraberliği için bu tür organisyanlara imza atacağız. Buraya katılım sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi. 

Selamlama konuşmalarında Battalgazi Belediye başkan adayı Osman Güder 31 Marttaki yerel seçimlere dikkat çekerek " Malatyamızı ve Battalgazimizi en çağdaş hale getirmek için çalışıyoruz. Sizin dua ve desteklerinizle Malatyayı layık olduğu yere taşımak için çalışacağız. Ak Parti olarak Malatyamızı bir numara yapmak için dua ve destklerinizi istiyoruz "dedi. 

Yazıhan Belediye başkanı Nevzat Öztürk konuşmasında " Yazıhan'da alevisi ,sünnüsü,Türkü beraber yaşıyan, birliğin ve kardeşliğin bir olduğu merkez ilçe olma yolunda bir ilçemiz. Yatırımcıların ilgi gösterdiği bir ilçemiz. Sizler İstanbul'da yüz binlerin adına buradasınız sizlerin adına yüzbinleri selamlıyorum"dedi.

Pütürge belediye başkan adayı Mikail Sülük'de konuşmasında " Ben Pütürgenin belediye başkanlık koltuğuna değil size hizmete talibim. Pütürge nufusunun 49 bin iken şuan 14 bin nufusuna düşmüşüz. İstihdamı sağlayarak Hayvancılık, Tarım, elektrik su sorunlarını çözmeye talibiz. Pütürgede oy rekorunu kıracağız."dedi. 

İstanbul milletvekili Halis Dalkılıç selamlama konuşmasında Malatyalılar nerede ben oradayım diyerek konuşmasını başlarken "Her ilçe adaymız Malatyada en yüksek oy alarak Büyükşehirde tarih yazarak seçimi başaracağız. Biz herhangi bir millet değiliz. Malatyada herhangi bir il değil. Malatya bayrak, millet derken en önde koşar. Cumhurbaşkanımız tüm dünyayla uğraşırken Malatyalılar Cumhurbaşkanınımıza her zaman destek vermişlerdir. Malatya İstikrar için Cumhur ittifakına oy verecek. Durmak yok Yola devam" diyerek İstanbul'da Esenyurt ve Başakşehir'de iki belediye başkan adaylarının olduğunu hatırlatarak sözlerine son verdi.

Gecenin süprizi olarak Sinevizyonla şölene katılan eski TBMM başkanı ,İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım konuşmasında " Suyu Sert sözü mert Malatyalıların desteğini bekliyorum. Battalgazinin torunlarının sağ duyusuna ve kararına sonuna kadar güveniyorum. Hızlı trenin Malatyaya ulaşmasındaki çalışmalarımızda devam ediyor" diyerek herkese bugüne kadar verilen desteklerinden dolayıda teşekkür etti.

Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar'da selamlama konuşmasında "Malatyadan sizlere kucak dolusu selam getirdim. Hemşerilerimizin burada olmalarından gurur duyuyoruz. Çalışmalarımızda hepimiz için belediyecilik sloganıyla aktif bir şekilde gayret gösterererk başarılı olduk. Yaptığımız çalışmalarla bir çok ödül aldık. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızla beraber gönül belediyeciliğini gerçekleştireceğiz." dedi. Malatya doğu anadolunun en büyük millet bahçesinin yapılacağınında  müjdesini verdi. 

Malatya büyükşehir belediye başkan adayı Selahhattin Gürkan'da konuşmasında "Malatya, Malatyanın içerisinde değil dışarıda Malatyalılar daha büyük gözüküyor. Nezaketleriyle kibarlıklarıyla Malatyalılar gönülleri fet etmiştir. Malatya sadece kayısıyla tarif edilecek bir il değildir. İnsanlık medeniyetin başladığı, yerdir Malatya, Evliya çelebinin dediği seçkin insanların yaşadığı yerdir Malatya. O insanlar istanbula gelerek iş adamıi siyaset adamı olmuşlar. 31 martta Malatya dün yakışanı yapan malatya 31 Marttada siyaset ve seçim destanı yazacak.. Bu destanda Türkiyeye rol model olacak bir destan olacak. "dedi. 

Bağcılar belediye başkanı Lokman Çağrıcı'da konuşmasında "Bugüne kadar desteklerinizden dolayıo şükranlarımız sunuyorum. Bağcılarda tarih yazdık. Deteklerinizi bekliyoruz."diyerek sözlerini tamamladı. 

Eski bakan Ahmet Arslan'da selamlama konupşmasında "31 Mart yerel seçimleri sadece bir seçim değil, terör örgütleriyle bir araya gelenler bu meseleyi beka meselesi haline getirdi. Beka meselesi haline getirenlere bu defa daha bu millet derslerini verecek" dedi.

Konuşmalar sonunda toplu çekilen resimlerle bu özel gün fotoğraf kareleriyle ebedileştirilirken , Malatyanın kültür elçisi Selahattin Alpay'ın sahne almasıyla gecenin çoşkusu bir kat daha arttı. Sanatcı Selahhattin Alpay söylediği türkülerle gönüllerin bal teline dokundu. 

Gecede Malatyalılar ellerindeki Türk bayraklarıyla çoşkularına çoşku katarken söylenen het türküyede alkışlarıyla taktir ettiler.