İstanbul'daki Malatya'lılar ramazan bereketini doya doya şükürle yaşıyor

AHA İSTANBUL - Küçükçekmece Malatyalılar derneği geleneksel hale getirdiği İftar sofrasında Tüm değerlerini ağırlarken birlik beraberlik mesajında düşman çatlattı.

İstanbul Küçükçekmece Malatyalılar Derneği her yıl gerçekleştirdiği İftar bereket sofrasının bir yenisini daha kurarak dostları ve hemşerilerini ağırladı. Küçükçekmece Nikah sarayında verilen İftar'da Başkan Mustafa Karakaş ve yönetimi gelen misafirlerini kapıda karşıladılar. Programı radyo Tv program yapımcısı Serkan Lama ve  Salih Nurettin Çevik sunarken özel davete çok sayıda misafiler katıldılar. Misafirler arasında Milletvekili Halis Dalkılıç, Ak parti il başkan yardımcısı Aysun Çelikler, Küçükçekmece belediye Temel Karadeniz Madef Başkanı Yılmaz Durmuş, Mastöb başkan yardımcısı Hasan Karakuş sanatcı Selahattin Alpay, yapımcı Şahin Özer , Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse, Rıka dernek başkanı Hasan Arıkboğa ve ismini sayamadığımız çok sayıda misafir davete icabet etti. İftar öncesi okunan Kuranı Kerimle semaya açılan ellerde edilen dualarla şükürler edildi. 7'den 70'e katılımın yüksek olduğu iftar programı günün anlamına özel bereketli konuşmalarla geçti.

İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç Selamlama konuşmasında  24 Haziran seçimlerinin kader seçimi olduğunu dile getiriken gelecek dönemde bu ülkenin kardeşliğini büyüteceklerini, ekmeğini aşlarını büyüteceklerini söyledi. Bu ülkede vesayetin sopasıyla insanlar geçmişde yönetildiğini , buna izin verilmeyeceğini  sözlerine ekledi. Malatya'lıların vatanına milletine olan bağlılığınıda tebrik ederek kendisinin Malatyalı olmasından dolayıda gurur duyduğunu ifade etti.

Küçükçekmece belediye başkanı Temel Karadeniz ise konuşmasında kendisinin Gürün'lü olduğunu Malatya'da pişen aşın kokusu Gürün'de duyulduğunu bu birlik ve beraberliğin daim olmasını Allah'dan diledi. Herkesin birbirleri için dua etmesinide istedi.

 Ev sahibi Küçükçekmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa Karakaş ise konuşmasında " Birlik beraberliğimizin en çok duyulduğu şu günlerde Katledilen masumlar, yurdundan edilmiş mülteciler, organ mafyasına düşmüş tüm mazlum ve masumlara Cenabı Allah acilen İmdat eylesin."dedi. Başkan Mustafa Karakaş, konuşmasında şehitlere rahmet dilerken gazilerimizede Allah'dan acil şifalar istedi. Malatya'lıların hiç bir zaman terörü geçit vermeyeceklerinide haykırdı. Eski dernek başkanı Halim Bölükbaşı ise Milletvekili Halis Dalkılıç'a hitaben Malatya'ya sivil havaalanı, Raylı Sistem ile su ürünlerinin geliştirilmesi için çalışma isteklerini dile getirdi.

Madef Başkanı Yılmaz Durmuş'da konuşmasında "Bizim hayel ettiğimiz herşeyi Ak parti yapıyor. derken Turgut Özal üniversitesininde kurulacağı müjdesini verdi.

Mastöb başkan yardımcısı Hasan karataş'da konuşmasında katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti. Sanatcı Selahattin Alpay konuşmasında birlik beraberlik vurgusunu dile getirirken söylediği türküyle gönülleri mest etti.

İftar sonrası katılımcılar  çektirdikleri toplu fotoğraflarla bu özel günü ebedileştirirken katılımcılar arasında Genç Mastöb yöneticilerinden İbrahim Balcı, Bilal Dursun, Aykut Salih Arıkboğa, Pütürge söğütlü dernek başkanı Nusret Akpolat, Kale yıldız köyü dernek başkan yardımcısı Nevzat Gültekin davete icabet edereken Mastöb kadın kolları başkanı Canan Altınbaş ve yönetimide davetliler arasında yerlerini aldılar. 

Katılımcılar daha sonra Sefaköyde kurulan ramazan etkinlik alanında gecenin geç saatine kadar ramazanın ruhaniyetine uygun olarak sohbetleriyle ayrı bir tat yaşandı. Bu sohbetlere Ak parti İstanbul milletvekili Metin Külünk'de katılarak ayrı bir renk kattı.