İstanbul'da yaşayan Malatyalılar kanıyla canıyla bir oldular

AHA İSTANBUL- Başakşehir'de düzenlenen kan bağış kampanyasına Malatyalılar her değeriyle akın etti.

Malatya sivil toplum örgütleri bildiği Mastöb Başkanlığı ve Başakşehir Malatyalılar Derneği'nin organize ettiği geleneksel hale gelen kan bağış kampanyasının bir yenisi de Başakşehir'de üç ayrı noktada yapıldı.  Daha önceden duyurusu yapılan kan bağış kampanyasına İstanbul'da yaşayan Malatyalılar Akın Akın gelerek hayırda yarıştılar. Daha önce ilkiilki Esenle yapılan kan bağış kampanyasında kırılan rekor burada da egale edildi.  Mastöb başkanı Adil Gevrek Madef başkanı Yılmaz Durmuş başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluş başkanları, sanatçıları televizyon program yapımcıları, yöneticileri , iş adamları kan bağışında yarıştılar. Kan bağışı kampanyasında Adil Gevrek, Yılmaz Durmuş bugüne kadar 5 defa kan verdiklerini dile getirirken, malatyalıların bu kampanya verdikleri destekten dolayı da teşekkür ettiler. 

Başakşehir Sular Vadisi'nde kurulan Kızılay çadırında özel güne anlam katan konuşmayı Mastöb başkan yardımcısı Hamza Boztepenin sözleri damgasını vurdu. Hamza Boztepe" Vatana kanımız  feda olsun Canda feda olsun. Vatanı olmayanın Şerefi olmaz imanı olmaz. " Derken malatyalıların vatan sevgisi üzerindeki hassasiyetini de dile getirmiş oldu. 

Mastöb Kadın Kolları Başkanı Canan Altıntaş Barbaros ise eşi Hamdi Barbaros ile beraber yan yana yatarak El ele tutuşup bu kampanyaya kanlarını vererek dahil olurken herkese de örnek oldu. Kan bağış kampanyasına Küçükçekmece Malatyalılar Derneği Başkanı Mustafa Karakaş Pütürge dernekler Federasyonu Başkanı Cihan Akköse, Pötürge Rıka Köyü dernek başkanı Hasan Arıkboğa, Esenler Belediyesi meclis üyesi Mehmet Sevinç, TV program yapımcısı Ali Karadeniz, Ali Biricik, işadamı Veysel Kocabey gibi çok sayıda ismini sayamadığımız Malatya'nın değerleri kampanya katılırken genç Mastöb başkanı Bilal Elmas ve yönetim kurulu da Kampanya bizzat katılarak ev sahipliği yaptılar.